San Marino

SAN MARINO

Nieuwe preselectie in 2022 om kandidaat San Marino te kiezen

Volgend jaar maken we kennis met Una voce per San Marino, de nieuwe voorronde van staatje San Marino om de Songfestivaldeelnemer van 2022 te kiezen. Omroep SMRTV heeft die plannen zelf uit de doeken gedaan. Het gaat om een switch na de interne selecties van de laatste jaren.

Al is deze nieuwe zoektocht niet de eerste voorronde van San Marino. In 2018 was er al 1in360. Dat jaar kon iedereen die daar zin in had zich kandidaat stellen om San Marino te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Een succes werd die preselectie allesbehalve. Onder andere gebrekkige communicatie, partijdige juryleden en vreemde stemprocedures maakte de allereerste voorronde van San Marino dubieus en omstreden. Maltese Jessika en Duitse rapper Jennifer Brening wonnen de show en brachten samen Who We Are. Het duo flopte in de halve finale. Vorig jaar had het publiek ook inspraak bij de nummerkeuze van Senhit.

November 2022

Momenteel is het nog wachten op meer informatie over het exacte format van Una voce per San Marino. Bedoeling zou zijn om in november 2022 een artiest aan te duiden, maar geen Songfestivallied. Dit jaar is San Marino voor het eerst een van de grote favorieten om te scoren. Senhit brengt, al dan niet samen met Amerikaanse rapper Flo Rida, Adrenalina in de tweede halve finale in Rotterdam.

Advertentie