San Marino

SAN MARINOALGEMEENFP-NONNL-SIDEMALMO 2024

San Marino kiest op 2 maart inzending voor Malmö

San Marino beslist op 2 maart wie het ministaatje zal vertegenwoordigen op het Songfestival in Zweden. Dan vindt de finale van de lokale voorronde Una Voce Per San Marino 2024 plaats. Een vakjury zal die avond beslissen wie van de 16 finalisten het felbegeerde ticket richting het hoge noorden wint.

Er zullen dus 16 artiesten deelnemen aan de eindstrijd op 2 maart. Er wordt een evenwichtig onderscheid gemaakt tussen acht zogenaamde aanstormende talenten en acht gevestigde waarden. De aanstormende talenten kunnen zich sinds gisteren inschrijven, de gevestigde waarden zullen rechtstreeks benaderd worden door Media Evolution SRL.

Voorrondes voor aanstormende talenten

De inschrijvingen voor de acht finaleplaatsen voor opkomend talent zijn net als vorig jaar opnieuw open voor deelnemers van overal ter wereld. Van Afrika tot in Amerika, iedereen is welkom met een liedje in een taal naar keuze. Inschrijven kan tot 10 januari.

Nadien vinden zes halve finales plaats met een selectie van de beste inschrijvingen. Uit die halve finales zullen uiteindelijk acht kandidaten gekozen worden die doorstoten naar de finale op 2 maart.

Wagen er opnieuw Belgen hun kans bij deze open inschrijvingen? Vorig jaar nam de Belg Davy Dilamo alvast deel aan de preselecties. Ook de Albanese Ronela Hajati (Songfestival 2022) was trouwens van de partij.

Gevestigde waarden meteen naar finale

In tegenstelling tot het onbekende talent mogen de acht intern gekozen gevestigde waarden rechtstreeks naar de finale. Zij moeten geen extra horden nemen vooraf. Wie Media Evolution SRL wil benaderen, is op heden niet geweten.

Vakjury hakt knoop door

Op 2 maart komen de acht aanstormende artiesten dus samen met de acht bekendere namen in de grote finale, die trouwens plaatsvindt in Teatro Nuovo Dogana. Een vakjury met experts terzake heeft uiteindelijk volledig zeggenschap over het uiteindelijke resultaat en dus de winnaar, die Piqued Jacks zal opvolgen. Die groep behaalde met het liedje Like an Animal (video hieronder) een weinig benijdenswaardige laatste plaats in de tweede halve finale in Liverpool, met nul punten.

play

Advertentie