San Marino

SAN MARINO

San Marino overweegt te stoppen met deelnemen aan songfestival

Carlo Romeo, directeur-generaal bij staatsomroep San Marino RTV, is zo teleurgesteld over het resultaat van Valentina en Jimmie, dat de kans groot is dat we het ministaatje vanaf volgend jaar niet meer zullen terug zien op het Eurovisiesongfestival.

Het is niet de eerste keer dat ze in San Marino nadenken over hun deelname aan de wedstrijd. Ze spreken er al langer over om niet meer deel te nemen. Na hun debuut in 2008 stuurden ze twee jaar op rij hun kat. Het is op dit moment niet zeker dat ze volgend jaar van de partij zijn in Portugal. Romeo: ‘We zijn trots op Valentina en Jimmie, maar ik denk dat San Marino te klein is voor dit evenement. Ik ben niet zeker of we volgend jaar een deelname zullen overwegen. Er is op het songfestival geen plaats voor ministaatjes‘, concludeert hij.

Valentina Monetta en Jimmie Wilson werden met hun song Spirit of the Night allerlaatste in de tweede halve finale, met amper één puntje. Ralph Siegel zorgde opnieuw voor de song. Dat er volgens Carlo Romeo geen plaats is voor mini-staatjes op het festival, klopt niet helemaal. Luxemburg was vroeger héél succesvol op het festival (5 keer gewonnen) en ook Monaco kon ooit winnen. Malta, een klein eilandje, boekte ook al enkele successen. Het kan ook aan de kwaliteit van de inzendingen liggen …

Wij spraken in Kiev trouwens met Ralph Siegel:

play

Advertentie