San Marino

SAN MARINO

San Marino weet Flo Rida te strikken voor Songfestival

Na maanden van vermoedens, onduidelijkheid en giswerk lijkt het dan toch te gebeuren: Flo Rida is aanwezig in Rotterdam en zal naast Senhit op het Eurovisiesongfestivalpodium te zien zijn.

Al sinds de bekendmaking van het nummer Adrenalina voor San Marino hing de naam Flo Rida in de lucht. Het was lange tijd onduidelijk of de dwergstaat met een handvol inwoners deze Amerikaanse superster zou kunnen strikken. Senhit deed er al weken lang geheimzinnig over en gaf nooit een klaar antwoord. Vandaag, enkele uren voor de eerste halve finale, kwam er duidelijkheid: Flo Rida zal te zien zijn op het Eurovisiesongfestival.

De plannen om Flo Rida uit te nodigen gaan terug tot maart 2021. Het was echter lange tijd onduidelijk of hun opzet zou slagen, gezien de vele reisrestricties en het feit dat Flo Rida een Amerikaan is die aan de andere kant van de Atlantische Oceaan woont.

De afgelopen week zagen we tijdens de repetities van San Marino een stand-in die de plek van Flo Rida moest innemen. Dit alles kon, al diende er wel toestemming te worden gegeven door de EBU. De EBU zag er geen probleem in, al stelde de organisatie wel als voorwaarde dat Flo Rida aanwezig moest zijn tijdens de dress rehearsals (de aankomende repetities op woensdag resp. donderdag) en de liveshows. Dat lijkt nu ook gelukt te zijn.

De Amerikaan is geen kleine garnaal. Hij verkocht al meer dan 100 miljoen platen wereldwijd. Of het San Marino helpt en een plek in de finale garandeert, komen we donderdag 20 mei 2021 te weten.

Advertentie