San Marino

SAN MARINO

Senhit herkanst voor San Marino op Songfestival

Als een van de laatste omroepen , zelfs als allerlaatste als je enkel naar de landen met interne selectie kijkt, heeft San Marino haar deelnemer voor het Eurovisiesongfestival bekendgemaakt. Senhit is door omroep RTV opnieuw afgevaardigd – ze deed dat namelijk al zonder succes in 2011 – om de kleine staat in Italië te vertegenwoordigen in Rotterdam. Opmerkelijk: ze heeft haar liedje nog niet gekozen, dat moeten de fans doen.

Tv- en radiopresentator John Kennedy OConnor was alvast volop de fans aan het warm maken de dag voor de aankondiging. Bijna alle fans waren het er over eens dat het zangeres Senhit zou worden, door een aantal mysterieuze boodschappen op haar Instagrampagina.

Verwarring

Tot OConnor op Twitter verwarring begon te zaaien. De aankondiging zou groot zijn, de fans zouden opgewonden zijn van het nieuws en het zou iets zijn wat geen enkel ander land al ooit eerder gedaan had op het Eurovisiesongfestival. Iedereen begon opnieuw volop te speculeren op Twitter. Het zou een artiest zijn die opgevist is uit een andere nationale finale (Sanremo?). Het zou een hologramartiest zijn. Wat het nieuws ook was, niks lekte uit.

Twee liedjes

Uiteindelijk is het allemaal niet zo spectaculair. San Marino stuurt regelmatig oude bekenden naar het festival en dat is dit jaar niet anders. Senhit – toen zonder ‘h’ – zong in 2011 al voor het staatje. Met het rustige Stand By strandde ze in de halve finale, ze werd zelfs laatst bij het publiek.

play

Nu werd ze opnieuw gevraagd. Ze heeft twee liedjes klaar, maar de fans mogen de finale keuze maken. De twee liedjes zijn intern al gekozen, de fans mogen dit weekend beslissen welk van de twee het wordt. De stemming begint morgen 7 maart om 9.00 uur en eindigt om 23.59 uur op zondag 8 maart. Senhit geeft ons de keuze tussen Freaky! en Obsessed, twee liedjes, volgens RTV, ‘vol electropop-energie en internationale geluiden’. Stemmen zal kunnen via https://www.senhit.com/eurovision, de uitslag zal maandag bekendgemaakt worden op het officiële YouTubekanaal van het Eurovisiesongfestival.

Madonna

Waarom kiest San Marino nog eens voor Senhit, na haar minder succesvolle deelname in 2011? Haar recente succesvolle single Dark Room heeft haar weer onder de aandacht gebracht van de nationale omroep van San Marino.

De artistieke staf zal, geen verrassing, geleid worden door choreograaf en regisseur Luca Tommassini. Hij heeft samengewerkt met onder andere Madonna, Michael Jackson, Geri Halliwell, Whitney Houston en Kylie Minogue. In het seizoen 2008-2009 was hij choreograaf voor de musical Hair en hij was ook al artistiek directeur en choreograaf voor de MTV Europe Music Awards, X Factor Italia, X Factor UK en X Factor Spain.

play

Advertentie