Turkije

TURKIJEEX-DEELNEMERS

Hadise en Sertab Erener willen Turkije weer op songfestival

Populaire zangeressen Hadise, in 2009 goed voor een vierde plaats, en Sertab Erener, die in 2003 voor de enige Turkse overwinning zorgde op het songfestival, hebben los van elkaar gezegd dat ze hopen dat Turkije in de toekomst weer zal deelnemen aan de liedjeswedstrijd. Zal er naar de zangeressen geluisterd worden? Hun grote achterban is het alvast eens met de dames.

Vlaams-Turkse zangeres Hadise blikte onlangs terug op haar deelname in Moskou. Ze deed dat via een post op Instagram. Ze schreef er bij: ‘Ik hoop dat mijn prachtig land opnieuw zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. 8 jaar geleden stond ik op het podium tijdens de finale, en ik voel nog steeds de energie die ik voelde toen ik opkwam en al die mooie Turkse vlaggen zag in de menigte’

Ook Sertab Erener, de enige Turkse winnares, sprak zich onlangs uit over Turkije en het songfestival. Ze won het festival 14 jaar geleden met haar hit Every Way That I Can en blikte terug met INFE Network. Sertab: ‘Het songfestival is een belangrijk evenement. Ik vind dat Turkije moet terugkeren zodat we onze muziek kunnen delen met Europa en de rest van de wereld. Ik zal erg blij zijn als we weer deelnemen. Het blijft een mooie en plezante show. Moest het nodig zijn, dan help ik de deelnemende artiest graag bij de voorbereidingen. Zelf nog eens deelnemen? Nee, wanneer je op het hoogtepunt van je carrière bent, stop je best met deelnemen aan zulke wedstrijden’, zegt Erener.

Turkse omroep TRT neemt sinds 2013 niet meer deel aan het Eurovisiesongfestival. De omroep is het oneens met de puntenverdeling en met de status van de ‘Big 5’-landen.

Advertentie