Oekraïne

OEKRAINE

Go_A mag naar Songfestival voor Oekraïne

De finale van Vidbir 2020, de Oekraïense voorronde, werd vanavond gewonnen door Go_A met het nummer Solovey. Het nummer komt in de tweede halve finale op 14 mei.

De afgelopen twee weken kregen we twee Oekraïense halve finales te verwerken. Vandaag was het tijd voor de finale. Uit elke halve finale waren drie deelnemers doorgestoten dus het totale deelnemersveld bestond vanavond uit zes artiesten. Een beperkt deelnemersveld maar toch nam de uitzending meer dan drie uur in beslag.  Tijdens de finale waren er optredens van enkele  voormalige Oekraïense  Songfestivalkandidaten waaronder Tina Karol (2006), Verka Serduchka (2007) en Songfestivalwinnares Jamala (2016).

Wie voor Oekraïne naar het Songfestival zou gaan werd bepaald door een vakjury en via televoting. Ze hadden elk voor 50% inspraak. De vakjury gaf het maximum van zes punten aan Go_A. De kijkers stemden in dezelfde richting en gaven ook hun zes punten aan Go_A. Met het maximum van twaalf punten werden zij geselecteerd voor het Eurovisiesongfestival 2020.

Hieronder het optreden van eerder deze avond:

play

Advertentie