Oekraïne

OEKRAINEROTTERDAM 2021

Go_A met ‘Shum’ naar Songfestival 2021 voor Oekraïne

Vorig jaar werd nog bekend gemaakt dat Go_A ook in 2021 het land zal vertegenwoordigen op het 65e Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Vorige week werd ook naar buiten gebracht dat een professionele jury de inzending zal kiezen uit minstens twee liedjes met de bekendmaking op 10 maart. Vandaag werd, veel eerder dan gepland, bekendgemaakt dat de jury voor het lied Shum koos. Het nummer is momenteel nog te lang, dus het is nog eventjes wachten op de Eurovisieversie van drie minuten.

Go_A heeft in totaal drie nummers voorgelegd aan de professionele jury. Het lied met de meeste punten won. Als twee of meer liedjes met hetzelfde aantal punten zou eindigen, werd de winnaar bepaald aan de hand van het aantal keren dat een lied punten kreeg. Het is de eerste keer sinds 2004 dat het publiek geen inspraak heeft bij het kiezen van de inzending.

play

De liedjes

Van de drie nummers die in de running waren, koos de professionele jury naar eigen zeggen unaniem voor het lied Shum (Lawaai), dat al op 22 januari werd gereleased. De andere liedjes waren Rano (Vroeg) en Tserkovka (Kerk).

De professionele jury

  • Jamala – Zangeres, winnares Eurovisiesongfestival 2016.
  • Yevhen Filatov – Producer, frontman van de band The Manaken.
  • Ruslan Kvinta – Producer, componist.
  • Yaroslav Lodygin – Bestuurslid televisie UA:PBC.
  • Dmytro Khorkin – Bestuurslid radio UA:PBC.

Go_A zal met Shum deelnemen aan de eerste halve finale op dinsdag 18 mei 2021.

Advertentie