Oekraïne

OEKRAINETEL AVIV 2019

Oekraïne met liedje ‘Siren Song’ naar komend Songfestival

Maruv heeft met Siren Song de nationale voorronde van Oekraïne gewonnen. Zes kandidaten traden in de finale van Vidbir 2019 op onder het goedkeurend oog van ex-Songfestivalwinnares Jamala en de man achter Verka Serduchka. Zowel het publiek als de juryleden gaven punten.

Dat er in Oekraïne altijd een addertje onder het gras zit, is nu niet anders. Vlak na de bekendmaking van de artiest heeft de andere omroep UA:PBC een statement via de officiële website Eurovision.tv naar buiten gebracht:

UA:PBC erkent Maruv als de winnaar van de nationale selectie. Nu moeten alle termen voor deelname nog besproken worden. De officiële bekendmaking van de kandidaat voor Oekraïne zal pas plaatsvinden als het contract ondertekend is.

Zelfs de vicepremier van Oekraïne moeide zich in de discussie met een tweet waarin stond dat de vertegenwoordiger van Oekraïne niet mag opgetreden hebben in De Krim, het omstreden gebied tussen Oekraïne en Rusland. Hij stelt in zijn tweet nog duidelijk dat het laatste dus nog niet gezegd is over deze kwestie.

Jamala onder vuur

Ook de winnares uit 2016 ligt nu onder vuur op sociale media. Ze gaat wel heel ver met vragen stellen aan kandidaten. Oordeel zelf maar.

play

Advertentie