Oekraïne

OEKRAINEKIEV 2017

Nationale finale in februari

Oekraïne, gastland van het songfestival 2017, zal in februari volgend jaar zijn inzending selecteren, via een proces dat hetzelfde lijkt als dat van de afgelopen editie.

Duidelijkheid over de gaststad van het gebeuren is er nog niet, maar de eerste communicatie over de selectie van een Oekraïense deelnemer is wel al vrijgegeven. Er wordt opnieuw samengewerkt tussen staatsomroep NTU en commerciële omroep STB. Net als vorig jaar worden tussen november en januari regionale audities gehouden in verschillende Oekraïense steden. Tussen de twintig en veertig artiesten gaan normaal gesproken door naar de liveshows, waarvan het exacte aantal nog te bepalen is, maar die wel zeker allemaal in de maand februari volgend jaar gehouden zullen worden.

De enige nieuwigheid is dat er een wildcard in de voorrondes komt. Geïnteresseerde artiesten kunnen zich tot en met 10 januari volgend jaar met hun songs aanmelden op een online platform van beide omroepen. Het lied met de meeste stemmen, krijgt een ticket voor een van de geplande liveshows.

Oekraïne zal volgend jaar als gastland samen met de landen van de Grote Vijf (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk) onmiddellijk deelnemen aan de finale van het 62e songfestival. Jamala (foto: EBU) pakte afgelopen mei de tweede zege voor het land.

Advertentie