Oekraïne

OEKRAINEKIEV 2017

Nationale finale op 25 februari

Gastland Oekraïne zal op zaterdag 25 februari volgend jaar zijn keuze maken. De staatsomroep NTU werkt opnieuw samen met de commerciële omroep STB.

In eerste instantie komen er in de maanden november en december audities in verschillende Oekraïense steden. Daarnaast kunnen geïnteresseerde artiesten ook online hun kans wagen. Tot en met 10 januari kan iedereen zich inschrijven met zijn, haar of hun nieuw lied op de songfestivalwebsite van de STB. De kandidaat die de meeste stemmen krijgt, mag onmiddellijk deelnemen aan de nationale finale, en moet niet eens langs de voorrondes passeren. Momenteel staat zanger KUZNETSOV aan de leiding met zijn song Deep Shivers:

play

 

In de maand februari wordt de voorronde op televisie, op de NTU én de STB, over vier zaterdagen afgewerkt. Op 4, 11 en 18 februari vinden voorrondes plaats. Het aantal deelnemers zal schommelen tussen de acht en twaalf per show, het aantal finalisten tussen de twee en drie. De finale wordt gehouden op 25 februari. De winnaar van de internetstemming neemt het dan op tegen de gekwalificeerde kandidaten van de halve finales.

Hetzelfde stemsysteem wordt gehanteerd in de vier uitzendingen: een combinatie van televoting (50%) en jurystemming (50%). Die vakjury zal bestaan uit componist en producer Konstantin Meladze én Susana Jamalidanova, beter bekend als songfestivalwinnares Jamala (foto: EBU). Als gastland van het volgende songfestival staat Oekraïne onmiddellijk in de finale van zaterdag 14 mei.

Advertentie