Oekraïne

OEKRAINESTOCKHOLM 2016

Oekraïne kiest op 21 februari

Na een jaartje haar kat te hebben gestuurd, zal de Oekraïense omroep NTU volgend jaar weer deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Dat meldt het Oekraïense persagentschap Interfax.

Zurab Alanesia, de CEO van de omroep, heeft het nieuws inmiddels bevestigd. Dit jaar nam het Oost-Europese land niet deel door herstructureringen bij de openbare omroep en natuurlijk de politieke spanningen binnen het land. Nu het ergste van beide oorzaken achter de rug lijkt, acht Alanesia de tijd rijp om terug te keren.

De zenders van Oekraïne hebben de data bekend gemaakt waarop de selectie gehouden zal worden. Op 6 en 13 februari vinden er telkens twee halve finales plaats, de finale de zondag nadien, op 21 februari. Het is nog onbekend hoeveel kandidaten er in elke uitzending aantreden en wat de stemprocedure zal zijn. Wel bekend is dat staatsomroep NTU samenwerkt met het commerciële net STB om de voorronde succesvol tot voltooiing te brengen.

Oekraïne nam voor het laatst deel in 2014. Toen werd het vertegenwoordigd door zangeres Mariya Yaremchuk en het lied Tick Tock. Zij werd er toen zesde mee.

play

Advertentie