Oekraïne

OEKRAINEKIEV 2017

Dit zijn de officiële feestlocaties in Kiev

Waar bevinden de Euroclub, Eurovision Village en het Euro Fan Café zich volgend jaar? En waar zullen we alle deelnemende artiesten op de rode loper zien verschijnen? De verschillende feestlocaties voor het songfestival in Oekraïne zijn (bijna allemaal) bekend en we lijsten ze hier voor je op.

Als locatie voor het fotomoment op de rode loper en de openingsreceptie kiest de Oekraïense organisatie voor een spiritueel decor: alle glitter en glamour verzamelt zich namelijk in en rond de St. Sophia Kathedraal in Kiev. Deze gebedsplaats dateert uit de elfde eeuw en is werelderfgoed. Niet iedereen is tevreden met de kathedraal als feestlocatie. Verschillende religieuze groepen in Oekraïne en Rusland vinden de locatie een verkeerde keuze. ‘Daar liggen heel wat mensen begraven’, klinkt het bij de orthodoxen. ‘Nu gaat daar gedanst en gefeest worden, dat kan je niet maken’, vinden ze. De organisatie heeft er geen oren naar en is niet van plan de locatie nog te veranderen.

Locaties Euroclub, Eurovision Village en Euro Fan Café

De populaire Euroclub zal zich in het midden van het centrum van Kiev bevinden, meer bepaald in het Parkovy Congrescentrum (foto). De organisatie verwacht er tijdens de songfestivalperiode tussen de 2.000 en de 2.500 gasten te ontvangen. Er zullen pendelbussen worden ingezet. Het is nog niet duidelijk wie er toegang zal krijgen tot de Euroclub. In Stockholm was er namelijk beperkte toegang.

parkovy_euroclub

De locatie van de Eurovision Village ligt momenteel nog niet definitief vast, maar de pleinen Sofiysaka en Mikhailivska werden eerder al genoemd als mogelijke locaties. In februari zouden we normaal gezien te weten komen wie het ‘songfestivaldorp’ zal huisvesten. Organiserende omroep NTU rept voorlopig met geen woord over het Euro Fan Cafe. De lokale OGAE-vereniging zou de organisatie op zich willen nemen, maar er is nog niets geweten over de plannen.

De drie grootste feestjes, namelijk de twee halve finales en de finale van het 62ste Eurovisiesongfestival, gaan zoals bekend door in Het Kiev International Exhibition Center.

Nog meer events 

Het zal niet enkel blijven bij deze evenementen en locaties. Vertegenwoordigers van de stad Kiev hebben gezegd dat er plannen zijn om verschillende events te organiseren rond het songfestival in Oekraïne. Meer details komen er naar alle waarschijnlijkheid in de loop van volgend jaar.

Advertentie