Oekraïne

OEKRAINEKIEV 2017

The Hardkiss wil Jamala opvolgen

Terwijl ze er in Oekraïne nog steeds niet uit zijn in welke stad het volgende songfestival zal plaatsvinden, laat The Hardkiss er geen gras over groeien. De band werkt aan een song voor de Oekraïense preselectie.

Het scheelde geen haar of The Hardkiss stond in Stockholm al op het songfestivalpodium. Met Helpless kregen ze evenveel punten als Jamala. Ze waren zelfs de favoriet van de jury, maar omdat de stem van de kijker de doorslag gaf, mocht Jamala met 1944 naar Stockholm en won ze uiteindelijk het festival.

Julia Sanina, de zangeres van The Hardkiss, gunde Jamala toen de zege en feliciteerde haar al met haar songfestivaloverwinning. Toch is het songfestival voor de band geen afgesloten hoofdstuk. The Hardkiss, die progressive pop brengt, is een van de populairste bands van het moment in Oekraïne. “Ik schrijf aan een lied, maar ik zit nog maar aan vijftig procent. Het zit wel ergens in mijn hoofd”, klonk het bij Sanina die aangaf dat ze uitkijkt naar een nieuwe deelname aan de preselectie. “Oekraïne moet opnieuw degelijk vertegenwoordigd worden, al denk ik niet dat het mogelijk is om volgend jaar alweer met de zege aan de haal te gaan”, besluit de leadzangeres. De band heeft alvast een nieuwe single gereleaset, getiteld Perfection.

play

Advertentie