Oekraïne

OEKRAINETEL AVIV 2019

Voorronde Oekraïne telt zestien deelnemers, geen Tayanna meer

Oekraïense openbare omroep UA:PBC heeft de namen bekendgemaakt van de deelnemers aan voorronde Vidbir 2019. Dit jaar strijden zestien acts voor de overwinning. Onder de kandidaten enkele oude bekenden. Andriy Danylko, de man achter Verka Serduchka (foto), maakt weer deel uit van het jurypanel. Lieveling van het publiek, Tayanna, trok zich uiteindelijk nog terug.

Dat er dit jaar geen wijzigingen zouden komen aan het concept van de voorronde, raakte in oktober al bekend. De grote finale van Vidbir 2019 gaat door op 23 februari. Voorafgaand zijn er halve finales op 9 en 16 februari. Vorig jaar telde de finale zes finalisten.

Oekraïne selecteert inzending op 23 februari

Ontdek de zestien deelnemers in deze tweet van de omroep:

Zangeres Tayanna was vorig jaar grote favoriete om Vidbir te winnen, maar werd tweede. Zij trok zich nog terug op 22 januari. Laud was vorig jaar ook finalist. Brunettes Shoot Blondes en Kazka probeerden het ook al eens een keertje.

Jurypanel Andriy Danylko (de man achter Verka Serduchka), Songfestivalwinnares Jamala (2016) en producer Yevhen Filatov zijn weer op post. Zij gaven vorig jaar hun hoogste punten aan Tayanna, maar het was Mélovin die naar Lissabon mocht. Daar werd hij ‘maar’ zeventiende.

Advertentie