Oekraïne

OEKRAINEKIEV 2017

‘City Battle’ voor gaststad Eurovisiesongfestival 2017

Het is de Oekraïense omroep menens om een geschikte locatie te vinden voor het Eurovisiesongfestival volgend jaar. Op 1 augustus wordt de eindbeslissing genomen, maar in plaats daarvan mogen de geïnteresseerde steden eerst de televisiekijkers overtuigen. (Bron: ESCDaily, Eurovision.tv)

Op woensdag 20 juli wordt op het eerste net van de organiserende omroep NTU een televisieshow uitgezonden die de naam City Battle meekreeg. Verantwoordelijken van de zes Oekraïense steden die nog steeds in de race zijn om de organisatie van het ESF 2017 binnen te halen, komen rechtstreeks op tv hun voorstellen presenteren. Het gaat om favorieten Kiev en Lviv, en verder om Dnipro, Odessa, Charkov en Cherson.

Een panel van mensen uit de mediawereld, experts, muzikanten en songfestivalfans zal de zes voorstellen bespreken, samen met een studiopubliek. De show start om half zes onze tijd op NTU1 en zal twee uur in beslag nemen. De presentatie is in handen van Timur Miroshnychenko (foto), bekend als songfestivalcommentator in Oekraïne, die in 2009 en 2013 ook de twee Junior Eurovisiesongfestivals die in Kiev georganiseerd werden aan elkaar praatte. Geïnteresseerden kunnen afstemmen op een livestream die de NTU op haar YouTube-kanaal zal aanbieden.

Televoting of beslissingen vinden niet plaats tijdens de uitzending: op 21 juli zal de NTU bekendmaken welke twee steden zich plaatsen voor de laatste ronde. Uit die twee zal dan de uiteindelijke gaststad worden gekozen. Op maandag 1 augustus aanstaande weten we dan waar de songfestivalkaravaan volgend jaar heen zal reizen.

De trailer van City Battle werd door Eurovision.tv op YouTube geüpload:

play

Advertentie