Lissabon 2018

LISSABON 2018BARBARA DEX

Eerste halve finale: Vijf kanshebbers ‘Barbara Dex Award 2018’ gespot

Vorig jaren waren het Slavko uit Montenegro en zijn paardenstaart die de populaire en befaamde Barbara Dex Award wonnen. Deze site reikt ook dit jaar weer de award uit voor de slechtst of meest opvallende geklede act op het Eurovisiesongfestival. Tijdens de eerste halve finale van gisteren deden een paar jurken en pakken de wenkbrauwen fronsen, gaat een van deze onderstaande landen dit jaar aan de haal met onze prijs? De stemming gaat open vlak na de grote finale in Lissabon.

1.  Netta uit Israël

Verka Serduchka won in 2007 de award genoemd naar onze Belgische deelneemster van 1993. Dus ook populaire inzendingen kunnen de award winnen. Netta zou best wel eens in die voetsporen kunnen treden. Letterlijk, die schoenen gezien? En de jurk is ook niet bepaald de meest stijlvolle. Daarvoor moest je naar Franka uit Kroatië kijken, of naar de Griekse zangeres.

2. Ari uit IJsland

De IJslanders lijken ook kanshebbers te zijn. Hun lied kan je niet bepaald erg modern noemen, en ook de kledij leek al jaren ergens in een kast gehangen te hebben. Het witte pak van de zanger met daarop rode lijnen die op het metroplannetje van Retie lijken, kan je laten dragen door een oudere zanger, maar deze knaap verdiende iets frisser om zijn leeftijd in de verf te zetten. Ook zijn achtergrondkoortje nam ons terug mee naar de jaren 90.

3. Sennek uit België

De commentaren na de eerste repetities waren niet mals: ‘Verander die outfit nu het nog kan’. Niet iedereen begreep waarom net deze creatie van Veronique Branquinho gekozen werd om te dragen tijdens het optreden in Lissabon. Sennek herhaalde verschillende keren dat ze zich heel comfortabel voelde in de doorzichtige jurk en de zwarte broek. Dat is het belangrijkste. Afwachten of België daadwerkelijk veel stemmen zal krijgen eens de stemming voor de Barbara Dex Award start. Buitenlandse fans zijn het alvast van plan …

4. Eye Cue uit Macedonië (VJR)

Misschien wel de grootste kanshebber: de dame en heer uit Macedonië droegen zo’n vreemde en niet flatterende kleren dat iedereen daarover aan het spreken was in de huiskamer. De zangeres draagt in het begin gelukkig – alhoewel – nog een cape in roosachtige kleur, maar die doet ze in de drie minuten op het podium uit en wat je dan te zien krijgt, lijkt jammer genoeg nergens op. Is die stylist al ontslagen?

5. Alekseev uit Wit-Rusland

De zwarte broek en witte blouse zin op zich zo verkeerd nog niet, maar het einde van de act doet dat allemaal te niet. Een open rug met daarop een valse tatoeage vol rozen? Nee, daar loop je de catwalk niet mee op. Want laat ons eerlijk zijn, die rozen lijken eerder op een bloederig tafereel dat je je grootste vijand niet wil aandoen.

Stemming Barbara Dex Award 2018

Last year, Slavko's hair braid helped him to win our Barbara Dex Award, handed out by Songfestival.be. Who will join…

Geplaatst door Barbara Dex Award op vrijdag 27 april 2018

Je kan vanaf zondag 13 mei stemmen op de Barbara Dex Award voor dit jaar. Deze website heeft de uitreiking overgenomen sinds vorig jaar. De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische songfestivalkandidate van 1993. Dex droeg toen een zelfontworpen jurk, een creatie die meteen over de tong ging. Jammer genoeg niet door zijn schoonheid …

Advertentie