Lissabon 2018

LISSABON 2018ALGEMEEN

Gastland Portugal kent zijn startplek in finale

Voorbereidingen voor het komend Songfestival in Lissabon zijn in volle gang. Deze week werd duidelijk dat er volop gewerkt wordt aan de startvolgorde voor de halve finales. Gastland Portugal kent zijn startplekje in de finale zelfs al.

Op sociale media verklapt de Portugese organisatie, aan de hand van een foto genomen tijdens de Head of Delegation meeting in de Altice Arena, dat Christer Björkman (foto)de producer van Melodifestivalen is ook dit jaar nauw betrokken bij de organisatie, druk bezig is met het bepalen in welke volgorde alle landen (buiten Portugal en de Big 5) zullen aantreden in de halve finales. Het is wel al bekend welke landen op dinsdag of donderdag de revue passeren, en in de welke helft van de show.

Startplek Portugal

In welke volgorde de gekwalificeerde finalisten uit beide halve finales zullen optreden, wordt pas bekendgemaakt op de avond na de tweede halve finale wanneer alle finalisten bekend zijn. Naar goede gewoonte wordt het gastland tijdens de Head of Delegation meeting, al geloot voor de grote finale. Zo zal Claudia Pascoal als achtste optreden in de grote finale op 12 mei.

Sinds enkele jaren wordt de startvolgorde voor de halve finales en de finale beslist door de organisatie van de shows in plaats van te loten. Dit werd zo beslist om producers vrij spel te geven om variërende en spannende shows te creëren. Het moet voor een leuke mix tussen nummers zorgen, zonder dat rustige en dansliedjes elkaar continue opvolgen. Vorig jaar werd de volgorde bekendgemaakt op 31 maart. Nog even wachten!

Advertentie