Lissabon 2018

LISSABON 2018

Netta komt binnen op 29 in Ultratop 50

Het kersvers winnende Songfestivalliedje Toy maakt een eerder bescheiden entree in de officiële Vlaamse Ultratop 50, als enige nieuwe inzending van dit jaar. A Matter of Time staat nog steeds in de top tien.

Elke vrijdag wordt de rangschikking van de nieuwe Ultratop vrijgegeven, de officiële hitlijst van Vlaanderen. Wallonië heeft zijn eigen Ultratop. In de Vlaamse zijn er twee Songfestivalnummers. Toy komt nieuw binnen in de lijst op stek 29, terwijl Sennek’s A Matter of Time nog steeds op een fraaie negende plaats geparkeerd staat. In de Ultratip, de hitlijst van liedjes die de top 50 niet halen, staan veel meer songs van Lissabon opgenomen. Runner-up Fuego van Eleni Foureira komt binnen op nummer achttien, Nobody But You van Cesár Sampson op 28. Verdere noteringen zijn er voor de inzendingen uit Frankrijk (#36), Tsjechië (#42), Nederland (#43) en Denemarken (#48).

In Nederland komt Toy pas op een zestigste plaats binnen in de officiële top 100. You Let Me Walk Alone, de Duitse inzending, volgt op plaats 83. Fuego volgt nog op nummer 96. De top 40, een andere Nederlandse hitlijst, is op het moment van publicatie nog niet beschikbaar voor de week na het Songfestival.

Armeense fans

Toy doet het daarmee niet al te best tegenover de grootste hits van het moment, maar zeker niet slechter dan de afgelopen Songfestivalwinnaars. Een blik op de website van Ultratop leert dat Amar pelos dois van Salvador Sobral vorig jaar niet verder dan een 30e plek in de top vijftig kwam, en dat Jamala’s 1944 zelfs bleef steken in de tipparade. Daarvoor waren winnaars wel hits. Heroes van Måns Zelmerlöw piekte op nummer twee, Rise Like a Phoenix van Conchita Wurst op acht, Only Teardrops van Emmelie de Forest op elf en Euphoria van Loreen was de grootste hit, met een eerste plaats als toppositie.

Los van de officiële hitlijsten loont het ook de moeite om te kijken naar de iTunes-lijsten, die aangeven hoeveel mensen songs digitaal kopen. Weinig verrassend: de songs uit Israël, Cyprus, Tsjechië, Oostenrijk en Denemarken scoren daar het beste. De Belgische inzending, A Matter of Time, staat op het moment van schrijven in eigen land op een 108e plaats in de iTunes-ranking, en op nummer 135 in… Armenië.

Advertentie