Lissabon 2018

LISSABON 2018

Officieel: Eurovisiesongfestival 2018 in Lissabon

Portugese omroep RTP bevestigde vandaag hoofdstad Lissabon als gaststad voor het 63e Eurovisiesongfestival. De eerste gesprekken tussen de omroep en de EBU zijn al achter de rug.

The European Broadcasting Union heeft aan RTP al meegedeeld aan welke criteria ze moeten voldoen om het liedjesfestijn te mogen huisvesten. De Portugese directeur-generaal deelde ook al mee hoeveel het budget voor het komende songfestival zal bedragen. Het gaat om 30 miljoen euro. De omroep zal op zoek gaan naar sponsors om mee de kosten te dragen. Zonder sponsoring of ander overheidsgeld zou de organisatie van de liedjeswedstrijd 16.33% van het totale budget van RTP innemen.

Arena ook al bekend?

Het is nu zo goed als zeker dat we volgend jaar naar de MEO Arena in Lissabon trekken. Heel veel andere geschikte hallen zijn er namelijk niet. De arena is (gedeeld) de derde grootste indoor arena van Europa en heeft een capaciteit van 20.000 plaatsen. Uitermate geschikt voor het Eurovisiesongfestival dus.

Voor de organisatie van het songfestival is het een opsteker dat de gaststad nu al bekend is. Tijdens de voorbije editie in Oekraïne duurde het maanden eer Kiev uit de bus kwam als gastlocatie. Er werd een heuse wedstrijd op poten gezet om een gaststad te vinden, maar dat verliep alles behalve vlekkeloos.

Advertentie