Lissabon 2018

LISSABON 2018

Podiumontwerp Songfestival 2018 vrijgegeven

De EBU heeft een eerste beeld getoond van hoe het podium er gaat uitzien tijdens het Eurovisiesongfestival volgend jaar. Het ontwerp is geïnspireerd op de romp van een boot.

Al voor de vijfde keer werd er samengewerkt met de Oostenrijker Florian Wieder. Na de podia van 2011, 2012, 2015 en 2017, zal ook de bühne van 2018 van zijn makelij afkomstig zijn. Zijn bedoeling was om het zee- en oceanenthema van 2018, All Aboard, mee te verwerken in de podiumafwerking: ‘Het ESF 2018 zal je meenemen op een expeditie doorheen vele verschillende Europese en andere culturen. Een reis doorheen de hoge zeeën van de muziek die willen doen ontdekken, verbinden en uiteindelijk landen verbinden. In 2018 zal Portugal de Europese muziek verenigen. Met dit podium zal Portugal als zeekapitein en kompas dienen’, aldus Wieder in een reactie op Eurovision.tv. Concreet worden er vier inspiratiepunten aangehaald: navigatie (door het armilliarium op de Portugese vlag), de zee, schepen en kaarten.

Ook andere superlatieven worden niet opgespaard. Volgens Executive Supervisor Jon Ola Sand zal het podiumontwerp ‘een zeer onderscheidende look & feel creëren voor de kandidaten’, en Paulo Resende van de organiserende omroep RTP stelt dat het ‘de Portugese identiteit in een elegante en onderscheidende manier toont, die een zekere moderniteit aanspreekt zonder het Portugese nalatenschap te verwaarlozen’. Een grotere foto van het podium is hier terug te vinden.

Het Eurovisiesongfestival 2018 vindt plaats op 8, 10 en 12 mei volgend jaar, vanuit de Altice Arena in Lissabon.

Advertentie