Lissabon 2018

LISSABON 2018LISSABON 2018 REPETITIES

Repetitie 8 (06/05) – Live updates

Op zondag 6 mei 2018 vindt de achtste en laatste repetitiedag voor het Songfestival 2018 plaats. Het gaat om de zes landen die al zeker zijn van een plek in de finale. Het overzicht vind je hieronder, in Belgische tijd: in Portugal is het een uur vroeger.

flagPortugal

play

De eerste repetitie van de dag is voor de roze-harige Cláudia Pascoal met O jardim. De Portugese inzending klinkt nog steeds even ingetogen en breekbaar, al lijkt het wel of het volume van de micro van songschrijfster en mede-zangeres Isaura wat werd opgetrokken. Het is mogelijk nog even wachten op de definitieve podiumoutfit van de dames want vanochtend hielden ze het casual. Tenzij we zaterdag een jeansbroek en zwart topje te zien zullen krijgen.

flagVerenigd Koninkrijk

play

Eerder deze week merkten we al waarom Loïc Nottet en Blanche samenwerkten met de Britse SuRie. Ze heeft een sprankelende persoonlijkheid, een heerlijk gevoel voor humor en een zeer warme zangstem. Haar tweede repetitie is een herhaling van wat we enkele dagen geleden zagen. De tunnel van lampen geeft een mooi diepte-effect, vooral wanneer de kraan erlangs beweegt. Het nummer zelf is mogelijk wel te vlak om veel punten te vangen tijdens de finale. (gwi)

flagSpanje

play

Amaia Romero en Alfred García verschijnen in nieuwe outfits op het podium. De zangeres probeert nu een lange jurk uit in goud en zilver, terwijl haar vriendje een donkerblauw kostuum heeft aangetrokken. De witte outfit van Amaia die we zagen tijdens de eerste repetitie flatteerde haar beter. Het optreden is nog steeds erg klassiek in beeld gebracht en er zijn nog meer verliefde blikken te zien. Amaia draagt het liedje, want Alfred klinkt nog steeds vrij nasaal en soms onzeker.

flagDuitsland

play

Michael is weer zijn kalme zelve op het podium, hij staat precies elke dag op een podium als dat van het Songfestival. Hij is een goede zanger en draagt zijn liedje perfect. Op de video wall verschijnen nog steeds heel veel projecties, met als meest in het oog springende de ingestuurde familiefoto’s met daarop kinderen met hun (overleden) vaders, want daar gaat dit liedje over. Dit is een inzending die tot leven komt op het podium en ook op het tv-scherm. Top tien of meer voor ons buurland?

flagFrankrijk

play

De dame en heer van Madame Monsieur hebben amper wijzigingen doorgevoerd aan hun act, wat wil zeggen dat zo goed als alles op punt staat. Emilie Satt en Jean-Karl Lucas beginnen nog steeds samen op het podium, stappen dan van elkaar weg om de focus op Emilie te leggen en ontmoeten elkaar weer in het midden van de catwalk. De vreemde handbewegingen waarmee het duo een groepsgevoel wil creëren zijn ook gebleven. Frankrijk is een van de favorieten van dit jaar geworden, qua prestatie op het podium maken ze die status zeker waar.

flagItalië

play

Je zal zien dat ook de Italianen vandaag nieuwe outfits uitproberen. De twee heren staan wel samen op het podium, enige interactie er niet. Ze focussen zich allebei op hun aandeel in het lied. Ze zingen goed, maar komen vrij agressief over op beeld. De woorden en zinnen vliegen je nog steeds om de oren en net als bij de eerste repetitie sluiten de heren hun act af op de catwalk. Net zoals de Fransen dus.

Advertentie