Lissabon 2018

LISSABON 2018

Salvador Sobral: ‘Liedje Israël is vreselijk, niks veranderd sinds mijn winst’

De winnaar van vorig jaar, Salvador Sobral, heeft in een Portugese krant gereageerd op de populaire Israëlische inzending van dit jaar. De zanger is niet mals voor Toy, en ook niet over de algemene kwaliteit van de inzendingen dit jaar.

‘Het liedje van Israël stond bij mijn aanbevelingen op YouTube. Ik heb opende de link en ontdekte een vreselijk lied. Al een geluk dat ik dit jaar geen enkel liedje hoef te horen’, was de harde reactie van Sobral. De Portugees heeft als (op dat moment) ex-winnaar de taak om de trofee door te geven aan de nieuwe winnaar. Dat kan dus nog best een ongemakkelijk moment worden als Netta zaterdag wint.

De winnaar van vorig geeft ook zijn mening over de algemene kwaliteit van dit jaar. ‘Toen ik vorig jaar won, dachten de mensen dat alles zou veranderen. Maar dat is niet het geval, misschien in de toekomst.’ Hij hoopt trouwens ook dat hij binnenkort niet meer gezien zal worden als ‘winnaar van het Songfestival’, maar gewoon als zichzelf. De man geeft wel toe dat hij veel te danken heeft aan zijn overwinning. Het is volgens hem een haat-liefdeverhouding.

Advertentie