Lissabon 2018

LISSABON 2018

Waar komen de grote vijf terecht in de finale?

Vandaag hebben de grote vijf, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, hun startpositie geloot tijdens de persconferentie die volgde na hun tweede repetitie. Deze loting bepaalt of het betreffende land in de eerste, dan wel in de tweede helft van de finale op 12 mei zal aantreden.

De exacte plaats waar een land zal optreden wordt vandaag nog niet bekend gemaakt, dat zal pas gebeuren nadat alle kandidaten uit zowel de eerste als de tweede halve finale hun finalehelft kennen. Op basis van die indeling zal door de productie en de lokale omroep, RTP, een voorstel van startvolgorde worden opgemaakt. Nadat dit schema door de EBU goedgekeurd is, zal het bekend gemaakt worden. Afgaande op voorgaande jaren is de verwachting dat het schema vrijgegeven zal worden in de nacht van donderdag 10 mei in de ochtend.

De grote vijf zitten respectievelijk in volgende helft:

  • Verenigd koninkrijk: eerste helft
  • Duitsland: eerste helft
  • Spanje: eerste helft
  • Frankrijk: eerste helft
  • Italië: tweede helft

Portugal moest niet meer ingeloot worden in een van de twee helften van de finale, van hen wisten we al dat zij als achtste zullen aantreden in de grote finale op twaalf mei.

Advertentie