Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023ALGEMEEN

Australië stuurt Voyager naar Liverpool

Geen nationale finale dit jaar in Australië, SBS (de Australische omroep) koos voor een interne selectie. Wanneer deze selectie zou plaatsvinden, was niet geweten. Maandagavond kwam er uiteindelijk toch duidelijkheid, toen plots een aankondiging verscheen op het officiële YouTube-kanaal van Eurovision. De première volgde een dag later.

Eurovision: Australia Decides werd dan wel niet gebruikt als voorronde voor het Eurovisiesongfestival 2023, toch heeft de groep een link met de Australische nationale selectie. In 2020 zou de groep op een shortlist gestaan hebben met het nummer Runaway, maar viel op het laatste moment nog af. Twee jaar later lukte het wel. In 2022 werd de band namelijk tweede, met drie puntjes verschil van de uiteindelijke winnaar Sheldon Riley. De interne selectie lijkt dus een logische keuze.

De, zoals ze zichzelf noemen, progressieve metalband is trouwens geen groentje in de muziekindustrie. Al sinds 1999 maakt de groep naam en faam in Australië. Het nummer voor Liverpool luidt Promise. Australië treedt aan in de tweede halve finale op 11 mei, een rechtstreekse concurrent van onze Belgische inzending dus.

Hieronder kan je het nummer beluisteren:

play

Advertentie