Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

Cyprus stelt lied ‘Break A Broken Heart’ voor op 2 maart

Al in oktober maakte CyBC, de Cypriotische omroep, bekend dat Andrew Lambrou het eiland zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Het nummer bleef een goedbewaard geheim, maar daar komt nu verandering in. Op 2 maart wordt Break A Broken Heart uitgebracht. Voor wie niet tot dan kan wachten is er goed nieuws; een snippet van het nummer kan beluisterd worden via TikTok.

@wiwibloggs_official ? @andrewlambrou’s #Eurovision2023 song “Break A Broken Heart” is out March 2 from @Panik Records and City Pop Records. Pre-save now! #fyp #eurovision #cyprus #eurovisionsongcontest ♬ original sound – wiwibloggs

De 24-jarige Andrew heeft Griekse en Cypriotische roots, maar werd geboren in Sydney. In 2022 was hij een van de kandidaten in de nationale preselectie van Australië. Hij werd er zevende op elf deelnemers met het nummer Electrify.

play

Covers en talentenjacht 

Andrew Lambrou kreeg vooral naamsbekendheid in het muziekwereldje dankzij het brengen van covers. In 2015 toonde hij zijn kunnen in X Factor Australia, waar de jongeman het enkele afleveringen ver schopte.

Dalende lijn

In 2018 bezorgde Eleni Foureira Cyprus een uitstekende tweede plaats, het beste resultaat ooit voor het eiland. De jaren nadien gingen hun eindnoteringen alweer in dalende lijn. Vorig jaar was een finaleplaats zelfs te hoog gegrepen.

Advertentie