Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023ALGEMEEN

Denemarken en Estland kiezen op 11 februari 2023

11 februari volgend jaar belooft alvast een drukke dag te worden voor liefhebbers van Songfestivalvoorrondes. Zowel de omroepen uit Denemarken als Estland lieten weten op die avond hun afvaardiging voor het Verenigd Koninkrijk te selecteren. Eerder blokkeerde ook het eiland Malta die avond al voor de apotheose van zijn preselectie.

Denemarken: nieuwe gaststad

De Deense omroep DR liet weten volgend jaar voor het eerst uit te wijken naar de gemeente Næstved, met een goede 40.000 inwoners. Aan Dansk Melodi Grand Prix 2023 nemen opnieuw acht songs deel. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 28 oktober inschrijven. Wanneer en hoe de kandidaten worden bekendgemaakt, is nog niet geweten. De winnaar heeft de taak de dertiende plek in de 1e halve finale van dit jaar van de groep Reddi te verbeteren.

play

Estland: kwartfinales alweer overboord

Ook de Estse DR-tegenhanger ERR verklaarde de plaatselijke preselectie voor 2023 voor geopend. De deadline voor aanmeldingen ligt daar al op 20 oktober, al hangt daar een prijskaartje aan vast. Eststalige songs inschrijven kost vijftig euro, bij nummers in andere talen verdubbelt dat bedrag. Bovendien verdubbelen die bedragen opnieuw bij effectieve deelname aan Eesti Laul 2023. Waar er vorig jaar nog vier kwartfinales waren, zijn die dit jaar alweer voltooid verleden tijd. Begin december worden de twintig weerhouden artiesten bekendgemaakt die deelnemen aan twee halve finales, op donderdag 12 en zaterdag 14 januari. Bijna een maand later vindt dan de finale plaats. Met Hope bezorgde Stefan (foto) de Baltische staat in Turijn een plek in de middenmoot van de finale.

play

Advertentie