Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

EBU toont eerste beelden podium Songfestival 2023

Eurovisiesongfestivalorganisator EBU heeft de eerste beelden vrijgegeven van het podium dat gebruikt zal worden in de M&S Bank Arena in Liverpool in mei. Begin deze week werden ook al het logo en de slogan bekendgemaakt. Nu ook het podium er is, lijkt het slechts een kwestie van tijd vooraleer de tickets in verkoop zullen gaan.

Het podium is ontworpen door Julio Himede, die al eerder podia ontwierp voor de MTV VMA’s, MTV Europe Music Awards en de Nickelodeon Kids’ Choice Awards. Het podium voor het Songfestival in Liverpool is maar liefst 450 vierkante meter groot en bevat 220 meter bewegende en draaiende videoschermen, 700 videotegels in de vloer en meer dan 1500 meter aan LED-verlichting. Julio heeft zijn ontwerp gebaseerd op de principes van ‘samenhorigheid, viering en gemeenschap’.

‘Het podium is een brede knuffel en opent de armen naar Oekraïne. ‘

Optredens verbeteren

‘Ik concentreerde me op de culturele aspecten en overeenkomsten tussen Oekraïne, het VK en met name Liverpool. Van muziek, dans en kunst tot architectuur en poëzie.’ Julio vindt het zijn plicht optredens te verbeteren door een meeslepend visueel landschap te creëren en tegelijk het hart en de ziel van het Songfestival weer te geven. Hij is als fan van de wedstrijd opgetogen te weten dat ‘zo een diverse groep getalenteerde muzikanten op mijn podium zal optreden’. Hij kijkt nu al uit naar de toekomstige winnaar en om het creatieve stokje door te geven aan het volgende gastland.

Veel opties

Ook de uitvoerend producent van het festival, Andrew Cartmell, is heel enthousiast. ‘We wilden een ontwerp dat de mensen zich nog voor jaren zullen herinneren’, vertelt hij. ‘Het is belangrijk dat de delegaties de grootst mogelijke ruimte hebben om mee te werken en een set hebben die veel opties biedt voor staging.’ Nu het podium gekend is, lijkt de weg open om de ticketverkoop te beginnen.

Advertentie