Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023ALGEMEEN

Kandidaten reageren na 1e halve finale Songfestival: ‘Nooit kans gekregen’

Euforie bij de deelnemers die zich vanuit de eerste halve finale kwalificeerden voor de finale van het Songfestival 2023. Teleurstelling, maar ook fierheid, is er te horen bij de kandidaten die alweer naar huis moeten. Een greep uit de opvallendste reacties.

Nederland haalt voor het eerst sinds 2015 de finale van het Songfestival niet. Onfortuinlijke kandidaten Mia Nicolai en Dion Cooper gaven na afloop meteen een moedige reactie aan de Nederlandse pers. ‘Natuurlijk balen we’, steekt Cooper van wal tegen het AD. ‘We namen deel aan een héél moeilijke halve finale. Er waren ook geen juryleden meer om te stemmen op de inzendingen.’

Volgens Mia hebben ze ‘alles gegeven’, maar hebben ze gewoon ‘dikke pech’ dit jaar. Dion haalt nogmaals het hobbelig parcours van de twee aan. ‘We hebben een crazy rit meegemaakt en hebben veel obstakels moeten overwinnen.’ Mia kijkt trouwens vol vertrouwen naar haar toekomst als muzikante en artieste.

Het team van AVROTROS is volgens het duo nog altijd trots op hen. Iets wat de omroep ook herhaalde op sociale media. Bij Duncan Laurence, mentor van het duo én medeschrijver van Burning Daylight, is de teleurstelling iets groter. Hij heeft naar eigen zeggen een dubbel gevoel bij de uitschakeling. Als ex-winnaar duikt Duncan zaterdag op tijdens de finale. Hij zegt zijn optreden te willen opdragen aan Mia en Dion.

Misnoegde reactie 

Een heel ander geluid bij de Ieren van Wild Youth. Frontman Conor O’Donohoe (foto) plaatste een misnoegde reactie op Instagram. ‘We hebben alles gedaan wat we konden. Het was geweldig! Maar de waarheid is dat ze Ierland nooit een kans geven. Sorry, als we jullie hebben teleurgesteld’, schrijft hij om te ventileren.

Duidelijk een reactie die in een opwelling geschreven werd en niet in goede aarde viel bij de volgers van de Ierse zanger. Inmiddels werd het bericht dan ook al weer offline gehaald.

Instagram @conor_o_donohoe

Ons hart verloren op het podium

De drie sympathieke heren van The Busker kunnen hun spullen (en sweaters) ook terug inpakken. De Maltezers brachten een feestje op het podium, maar dat bleek niet voldoende voor een ticketje richting finale. Op Instagram bedanken ze het volledige team en het Maltese publiek voor de massale steun. ‘We hebben ons hart verloren op het podium‘, klinkt het.

Frontzanger David Meilak raadt ook andere artiesten aan om volgend jaar hun kans te wagen. Hij weerlegt de kritiek dat het geen zin heeft om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival. Hij ziet het hele gebeuren dan ook als een mooie springplank voor een verdere carrière.

‘We weten dat er elk jaar mensen zijn die zeggen dat het nutteloos is om deel te nemen aan het Songfestival. Dat is helemaal niet waar. Wij zijn destijds met 1.200 volgers gestart op Instagram, nu hebben we er 14.000. Dit was voor ons een geweldige kans om ons aan de mensen te laten zien.’

Dankbaarheid

Bij de landen die we terugzien op zaterdag, overheerst vooral een gevoel van dankbaarheid.

Maar ook bij de jongens uit Letland, die jammer genoeg huiswaarts moeten keren, heerst eenzelfde gevoel.

Troost zoeken bij elkaar

Eerder vandaag verscheen onderstaand filmpje op de Instagrampagina van TuralTuranX. De jongens uit Azerbeidzjan wisten zich niet te plaatsen en zoeken troost bij hun medekandidaten.

Advertentie