Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

La Zarra voor Frankrijk naar Songfestival

Terwijl het in ons land nog nagelbijten is wie naar Liverpool gaat, is de kogel bij onze zuiderburen al door de kerk. France Télévisions maakte op donderdag 12 januari bekend dat La Zarra de Franse driekleur zal vertegenwoordigen op het 67e Eurovisiesongfestival. De Parisienne werd intern geselecteerd.

De Franse popzangeres, die in Canada opgroeide, liet zich alvast lyrisch uit over haar deelname. Zelf is Fatima Zahra Hafdi (haar echte naam nvdr.) ook een grote Songfestivalfan. ‘Mijn moeder heeft mij grootgebracht met L’Oiseau et l’enfant van Marie Myriam. Wie had ooit kunnen denken dat ik zelf ook aan deze mythische wedstrijd zou deelnemen?’ klinkt het op haar Instagrampagina.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @la_zarra

Mysterieuze verschijning

In tegenstelling tot andere jaren dus geen voorrondes of nationale finale in Frankrijk. De Franse delegatie maakt zich sterk met La Zarra de ideale kandidaat voor Liverpool in huis te hebben.

‘Vanaf onze eerste ontmoeting waren we overtuigd! Ze is mysterieus, inspirerend en charismatisch. La Zarra is een iconische artieste wiens stem ons doorheen de verschillende muziektijdperken meevoert. Het is voor ons een eer om deze artieste te mogen verwelkomen in de Eurovision-familie’

(Alexandra Redde-Amiel, hoofd van de Franse delegatie)

Het nummer van La Zarra zal later bekendgemaakt worden. Ondertussen kun je hieronder genieten van één van haar grootste hits: Tu t’en iras. De videoclip werd maar liefst achttien miljoen keer bekeken. Een artieste om in de gaten te houden als je het ons vraagt!

play

Advertentie