Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

Noa Kirel voor Israël naar Songfestival 2023, of toch niet?

Op het moment van schrijven is er nog geen zicht op een gastland of -stad voor het Songfestival 2023. Maar een eerste kandidate is er al wél: Noa Kirel werd door een speciaal selectiecomité gekozen om voor Israël te zingen volgend jaar. Achteraf blijkt dat de Israëlische omroep iets te vroeg victorie heeft gekraaid.

UPDATE: begin augustus bevestigde Noa Kirel dat ze Israël effectief zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2023.

Wat vooraf ging: 

De afgelopen jaren was België geregeld het eerste land om een naam voor de komende Songfestivaleditie bekend te maken, maar ditmaal valt die eer Israël te beurt. Een comité van omroep KAN had een lijst gemaakt van artiesten dat het graag voor het land op het Songfestival zou zien. Zangeres Noa Kirel was de favoriete van het comité en zegde ook toe. Volgens berichtgeving van omroep KAN zelf is ze trots om haar land te mogen vertegenwoordigen. Er zijn nog geen details bekend over hoe en wanneer haar song voor 2023 zal worden gekozen.

Doet ze het of doet ze het niet?

Over die details gesproken: er zijn blijkbaar zou weinig worden vuil gemaakt aan de deal, dat de zangeres zelf blijkbaar nog niets beslist heeft. In een Israëlische krant zegt Noa dat ze tijd nodig heeft om na te denken én te brainstormen over een mogelijke deelname. ‘Ik moet nog beslissen’, zegt Kirel.

Noa Kirel is pas 21 jaar oud, maar geldt als een grote ster in eigen land. Ze scoorde al vier nummer-eenhits en won de afgelopen zes jaar vier keer de MTV Europe Music Award voor beste Israëlische artiest. Zij krijgt de taak haar land weer naar de finale van het Songfestival te loodsen. Michael Ben David slaagde daar dit jaar niet in met zijn lied I.M.

play

Advertentie