Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

Optreden Loreen ‘Melodifestivalen 2023’ verstoord door man op podium

Opvallend beeld tijdens de vierde voorronde van het Zweedse Melodifestivalen 2023: het optreden van Loreen werd verstoord door een man op het podium met een spandoek. Wat de boodschap was, kon de kijker niet lezen. Grote gevolgen had het in ieder geval: Loreen bleef na het voorval gewoon verder zingen, maar uiteindelijk werd het optreden toch stopgezet. Loreen kreeg nadien een nieuwe kans.

Volgens het Zweedse Aftonbladet zou het gaan om een klimaatactivist. Het podium was op het moment van zijn stage invasion te donker, waardoor de kijker niks mee kreeg van de boodschap die de jongeman wou uitdragen. Ondertussen wordt die wel lustig verspreid in de Zweedse media: ‘Återställ våtmarker’, oftewel herstel wetlands/drasland, zou op het spandoek hebben gestaan. Blijkbaar hadden trouwens nog drie andere mensen het podium bestormd. In totaal werden vier mensen aangehouden, volgens Expressen. Ook de actiegroep bevestigt de feiten ondertussen:

Waar we ondertussen ook al zekerheid over hebben: de stage invader kon Loreen haar kansen niet schaden. Ze is als eerste door naar de grote finale op 11 maart. Ook het verdere verloop van de show ging zijn normale gang. De kijker mocht, na het optreden van Loreen, verder genieten van de avond met een gastoptreden van Carola, een ander Zweeds icoon (ESF 1983, winnaar 1991, 2006).

Volgens de Zweedse journalist Gustav Dahlander maakten we vandaag een stukje geschiedenis mee. Het is namelijk de eerste keer in de geschiedenis van Melodifestivalen dat een optreden wordt verstoord door een persoon op het podium en de artiest opnieuw moet beginnen.

Ondertussen bereiken ons beelden vanuit de zaal. Hieronder kan je het moment bekijken:

play

Dit zag de kijker:

Veel zag de kijker thuis niet:

Advertentie