Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

Repetities Songfestival 2023 in Liverpool – Donderdag 4 mei

Welkom bij ons overzicht van het reilen en zeilen in en rond de Liverpool Arena. In dit artikel updaten we je over alle repetities, en ook andere nieuwtjes, zodra beschikbaar. Ververs dit artikel dus geregeld om op de hoogte te blijven van de laatste verwikkelingen in Songfestivalland.

Vandaag alweer de vijfde repetitiedag. Vijf kandidaten uit de tweede halve finale, waaronder onze eigen Gustaph, zullen vandaag voor de tweede keer repeteren. De automatisch voor de finale geplaatste landen (de Big 5 en de winnaar van afgelopen editie Oekraïne) betreden vandaag voor het eerst het podium.

Het is wachten tot later vandaag om de repetitievideo’s te zien van de vijf kandidaten uit de tweede halve finale. We zullen dan een glimp opvangen van hoe de optredens er op tv zullen uitzien. Na elke repetitie krijgen we wel nieuwe foto’s te zien. Van de zes finalisten krijgen we foto’s en een kort clipje te zien.

De previewvideo’s van de optredens van de vijf kandidaten uit de halve finale:

In bovenstaande video is Gustaph als laatste te zien, na zo’n tweeënhalve minuut.

Alle updates van de vijfde repetitiedag:

Denemarken | Reiley – Breaking My Heart

Chloe Hashemi – EBU

Armenië | Brunette – Future Lover

Sarah Louise Bennett – EBU

Roemenië | Theodor Andrei – D.G.T. (Off and On)

Sarah Louise Bennett – EBU

Estland | Alika – Bridges

Sarah Louise Bennett – EBU

België | Gustaph – Because of You

Chloe Hashemi – EBU

Duitsland | Lord of the Lost – Blood & Glitter

De Duitse band Lord of the Lost stond vanochtend voor het eerst op het podium in Liverpool. De zanger staat op het podium, de bandleden staan op een steiger in een driehoeksformatie. Verder zien we rode en zwarte LED-verlichting. Het optreden bevat een lichtshow en veel vuurwerk en rook.

Sarah Louise Bennett – EBU

TikTok-snippet Duitsland:

@eurovision Look at them…they are so happy they could die 🇩🇪 #Eurovision2023 #Eurovision @Lord Of The Lost (Official) ♬ original sound – Eurovision

Frankrijk | La Zarra – Évidemment

La Zarra staat op het podium op een voetstuk en draagt een getailleerde jurk die is gemaakt van zwarte en rode glitters. Nog meer glinsterende stof is er rondom, wat later blijkt, een cilinder die het vijf meter hoge voetstuk in stand houdt.

Sarah Louise Bennett – EBU

TikTok-snippet Frankrijk:

@eurovision Ooh la la La Zarra = ART 🇫🇷 #Eurovision2023 #Eurovision @La Zarra ♬ original sound – Eurovision

Italië | Marco Mengoni – Due vite

Ook Marco Mengoni heeft inmiddels voor de eerste keer het podium in Liverpool mogen betreden. De zanger verschijnt in een zwarte leren broek en een zilveren mouwloos T-shirt. Op de LED-muur zijn donkere wolken en een maan te zien.

Corinne Cumming – EBU

TikTok-snippet Italië:

@eurovision Magnificent Marco Mengoni returns to the Eurovision stage ✨🇮🇹 #Eurovision2023 #Eurovision @Marco Mengoni ♬ original sound – Eurovision

Oekraïne | TVORCHI – Heart of Steel

Opnieuw glinsterende kleding in Liverpool. De heren van TVORCHI dragen zwart, goud en zilver en brengen een tweetal in het zwart geklede dansers mee op het Eurovisiepodium. Verder maakt de act gebruik van een verlichte LED-muur in de kleuren van de vlag van Oekraïne, vier LED blokken als achtergrond voor de dansers en vuurwerk.

Corinne Cumming – EBU

TikTok-snippet Oekraïne:

@eurovision TVORCHI sang their heart out 💙💛 🇺🇦 #Eurovision2023 #Eurovision @TVORCHI ♬ original sound – Eurovision

Spanje | Blanca Paloma – Eaea

Bij Spanje zien we een soortgelijke staging als tijdens de Spaanse preselectie in januari: het rode halfronde object met franjes in het midden van een podium. Hierin Blanca Paloma met haar vijf dansers. In de verlichting zien we de kleuren zwart, rood en wit en daarnaast zien we rook op het podium.

Corinne Cumming – EBU

TikTok-snippet Spanje:

@eurovision 👏👏👏👏👏🇪🇸 #Eurovision2023 #Eurovision @Blanca Paloma ♬ original sound – Eurovision

Verenigd Koninkrijk | Mae Muller – I Wrote a Song

Als laatste vandaag: Mae Muller. De zangeres draagt een zwarte broek en een zwart korset met jasje. Mae staat op een verhoging voor de LED-muur met afbeeldingen van het hoofd van de zangeres. Ze wordt geflankeerd door vier dansers in rood en zwart, die haar vooraan op het podium vergezellen voor een dansroutine.

Corinne Cumming – EBU

TikTok-snippet Verenigd Koninkrijk:

@eurovision She wrote a song and that song is a BANGER! 🇬🇧 #Eurovision2023 #Eurovision @Mae Muller ♬ original sound – Eurovision

Advertentie