Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

‘Songfestival 2023 met Britse en Oekraïense presentatoren’

Worden we in mei volgend jaar verwelkomd door vier Songfestivalpresentatoren? Dat is wat MUZVAR, een bekende muziekwebsite in Oekraïne, alvast laat uitschijnen. Volgens de muziekwebsite krijgen twee Britse hosts gezelschap van een duo uit Oekraïne. Dat duo zou zelfs al gekozen zijn.

Officieel is het nog niet, maar de eer zou weggelegd zijn voor Masha Efrosinina en Timur Miroshnychenko. Dat zou betekenen dat we twee oude bekenden terugzien. Masha was namelijk gastvrouw toen het Songfestival 2005 neerstreek in Kiev. In 2017 was het de beurt aan Timur. Hij is de Peter Van de Veire van Oekraïne. Sinds 2007 Songfestivalcommentator, host van de preselectie (vorig jaar zelfs samen met Masha) en al twee keer van dienst als presentator van het Junior Eurovisiesongfestival.

Timur kwam dit jaar nog wereldwijd in het nieuws. De aanhoudende oorlog in Oekraïne dwong hem namelijk om het Songfestival live te becommentariëren vanuit een ijzige schuilkelder.

Timur reageert 

MUZVAR vroeg aan Timur Miroshnychenko om te reageren op de geruchten. Het tv-gezicht kwam met een diplomatische respons.

‘Zelfs al zou ik gekozen zijn om het Eurovisiesongfestival 2023 te presenteren, dan nog zou ik het niet mogen bekendmaken voor de officiële aankondiging. Je moet de hiervoor ondertekende overeenkomsten naleven. Maar of ik die overeenkomsten heb of niet, daarvoor moeten we wachten tot de officiële bekendmaking van de presentatoren.’

Oekraïne nauw betrokken bij komend Songfestival

Gastland Verenigd Koninkrijk organiseert het festival in Liverpool. De Oekraïense groep Kalush Orchestra won de editie van 2022, maar de EBU oordeelde dat het in oorlog verkerende Oekraïne te onveilig is om in 2023 al een Songfestival te organiseren. Het is de eerste keer sinds 1980 dat de wedstrijd niet zal doorgaan in het land dat de vorige editie won. Oekraïne zal wel nauw betrokken worden bij de invulling van de shows. Twee presentatoren uitnodigen om de show mee aan elkaar te praten, is een sterk signaal om de link met Oekraïne in de verf te zetten.

Advertentie