Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

Startposities finale Songfestival 2023: Oekraïne als 19e, Verenigd Koninkrijk sluit show af

In Liverpool is er maandagmiddag geloot voor de eerste startposities van het Eurovisiesongfestival in mei. Oekraïne, winnaar van de afgelopen editie van het festival en het Verenigd Koninkrijk, gastland van dit jaar, weten op welke plek in de startvolgorde ze zullen aantreden tijdens de finale op 13 mei. TVORCHI treedt op als negentiende, Mae Muller sluit de show af.

Tijdens de bijeenkomst van delegatiehoofden Oksana Skybinska (Oekraïne) en Adam Wydrzynski (Verenigd Koninkrijk) lootten de twee delegaties voor elkaar. Zo zorgde Oksana door een willekeurige trekking voor de startpositie van het Verenigd Koninkrijk en was Adam verantwoordelijk voor de startplek in de finale van Oekraïne. Beide landen zien we dus terug in de tweede helft van de finale.

Resterende loting volgt later

De loting werd geleid door Martin Österdahl, Executive Supervisor van het Eurovisiesongfestival. De overige al geplaatste landen (Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) zullen op een later moment willekeurig worden ingedeeld in de eerste of tweede helft van de finale. In de persconferenties die plaatsvinden na de halve finales op 9 en 11 mei, loten ook de landen die zich vanuit de betreffende halve finale kwalificeren voor een startplek in het eerste of tweede gedeelte van de Grand Final.

Advertentie