Malmö 2024

MALMO 2024

Mustii en andere afvallers 2e halve finale Songfestival 2024 reageren: ‘Niet langer deelnemen?’

Donderdagavond streden zestien deelnemers tijdens de tweede halve finale van het Songfestival om tien plekken in de finale. Voor zes deelnemers is het Songfestivalavontuur voorbij. Dat is ook het geval voor onze Belgische vertegenwoordiger Mustii. We updaten dit artikel doorheen de dag wanneer andere reacties opduiken.

Tijdens de tweede halve finale op donderdag kregen België, San Marino, Malta, Albanië, Tsjechië en Denemarken te weinig stemmen. Zij mogen dus alweer huiswaarts keren.

Mustii

Het mocht niet zijn voor onze Belgische vertegenwoordiger. Thomas Mustin, beter bekend onder de naam Mustii (foto) heeft alles gegeven, maar kon Europa niet bekoren. Hij sneuvelde donderdagavond in de tweede halve finale.

Op Instagram volgde al snel een korte reactie van de zanger. ‘Thank you so much for your support. Thanks to my wonderful team. Ready for the next chapter. The party’s never over’, zo luidt het op zijn verhaal. Kortom, bedankt Mustii de fans en zijn team voor alle steun. Hij kijkt al naar de toekomst. Eindigen doet hij met een subtiele verwijzing naar de titel van zijn Songfestivalnummer.

We houden de sociale media van de kandidaten gedurende de hele dag in de gaten. Wanneer we andere reacties ontvangen, updaten we het artikel.

Aiko

Aiko reageerde zelf ondertussen ook al op sociale media. Op Instagram bedankt ze iedereen voor de liefde en steun. De halve finale mag dan wel haar eindbestemming zijn, toch is ze dankbaar voor alle mogelijkheden die ze de afgelopen maanden heeft gekregen. ‘Nu is het tijd om te slapen en de dingen te verwerken’, voegt de zangeres er nog aan toe.

Een lid van de Tsjechische delegatie stuurde volgende boodschap de wereld in:

Megara & Minister van toerisme

Federico Pedini Amati, de minister van toerisme van San Marino, reageerde wel al. Blij was hij in ieder geval niet met de uitschakeling. ‘We zouden de keuze kunnen maken om niet langer deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival’, zo stelde de minister. Hij dreigt bijgevolg met een mogelijke terugtrekking.De kleine landen op het festival lijken volgens hem bestraft te worden.

Of het ook zover komt, is afwachten. Die beslissing ligt bij de San Marinese omroep.

Ook Megara reageerde al op de uitschakeling. Zij stuurden onderstaande tweet de wereld in. Op Instagram bedanken ze mensen die hebben gestemd en de groep hebben bijgestaan gedurende hun avontuur voor- en op het Songfestival.

Besa uit Albanië

Ook de Albanese deelnemer bedankt alle fans op haar sociale media kanalen. Ze lijkt zichtbaar teleurgesteld en verontschuldigt zich voor het feit dat ze niet in de finale zit. Ze hoopt dat het Songfestival slechts het begin was en dat er nog vele projecten op haar pad mogen komen.

Advertentie