Malmö 2024

MALMO 2024

Dit was 7e repetitiedag Songfestival 2024 in Malmö

Nog maar een aantal dagen tot de eerste halve finale van het 68e Eurovisiesongfestival! Vandaag repeteerden zeven deelnemers uit de tweede halve finale nogmaals op het Songfestivalpodium, waaronder Mustii en Joost Klein. Songfestival.be brengt elke dag om 19.00 uur een overzichtsartikel met de laatste updates over de repetities.

Eerder deze week stonden onze eigen Mustii en onze noorderbuur Joost Klein al op het podium in Malmö. We zagen een aantal foto’s én een TikTok-video met beelden van achter de schermen en een glimp van het optreden zelf.

Gisteren mochten de eerste negen landen uit de tweede halve finale al het podium op.

Dit was 6e repetitiedag Songfestival 2024 in Malmö

In tegenstelling tot de eerste repetitieronde krijgen de kandidaten nu maar twintig minuten tijd. De kledij die we te zien krijgen betekent niet hoofdzakelijk de definitieve outfit te zijn. Net zoals woensdag en gisteren verwachten we op het einde van de dag een officïële video op het YouTube-kanaal van Eurovision.tv. Daarin krijgen we een kort stukje te zien van hoe de act in beeld zal gebracht worden. Verschillende omroepen brachten al eerder op de dag via sociale media bewegende beelden naar buiten.

San Marino | Megara – 11:11

De Spaanse band Megara, uitkomend voor San Marino, trapt de zevende repetitiedag in Malmö af. Er lijken geen veranderingen te zijn doorgevoerd ten opzichte van de repetitie eerder deze week. De neon kleuren keren terug, evenals de bandleden in de fluffy pakken. Door alle pyro op het podium lijken deze toch te warm, waarna kledingstukken die iets meer lichaam tonen tevoorschijn komen.

11:11 is dit jaar het enige nummer in dit genre en wordt niet slecht in beeld gebracht. Vraag is of naast te verwachten stemmen uit Italië en moederland van de band Spanje er genoeg andere landen punten geven aan het bonte gezelschap.

EBU – Sarah Louise Bennett

Georgië | Nutsa Buzaladze – Firefighter

Ook Nutsa lijkt geen wijzingen door te hebben gevoerd in haar optreden. De Georgische zangeres brengt een sterke act en combineert zang en dans uitstekend. Geheel volgens de titel van het nummer is er veel vuur te zien. Ook horen we een sirene terug in het nummer.

Nutsa brengt Georgië dit jaar weer, voor het eerst sinds 2016, terug in de finale van het Songfestival. De bookmakers voorspellen een nipte finaleplek, maar dat is er ook een. En waar andere vergelijkbare acts, popnummers gezongen door zangeressen met een aantal mannelijke dansers eromheen zangtechnisch sneuvelen, bewijst Nutsa waarom ze zich vorig jaar tot de liveshows in American Idol wist te zingen.

EBU – Sarah Louise Bennett

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door NUTSA (@nutsabuza)

België | Mustii – Before the Party’s Over

Onze eigen Mustii mocht vandaag zijn liedje ook voor de tweede keer repeteren. Op de beschikbare beelden lijkt de repetitie van Mustii niet gewijzigd ten opzichte van zijn repetitie eerder deze week. Musti brengt nog steeds hetzelfde gevoel als in de videoclip over: de microfoons zijn weer van de partij, evenals de rook.

Ook geen wijzigingen in zijn outfit. Hij draagt een openstaand wit overhemd, met hieronder een topje van edelstenen en een witte broek.

In de laatste minuut van het optreden trekt Mustii naar het hoofdpodium om daar de grote climax van zijn nummer te brengen. In de beelden is te zien dat hij druk meebeweegt en het gehele podium benut.

EBU – Sarah Louise Bennett

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door RTBF (@rtbf)

Estland | 5MIINUST x Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi

De heren uit Estland voeren ook geen wijzigingen door. In de clip lijkt het gezelschap elkaar eerst uit te dagen, maar voor er een ruzie ontstaat gaan de mannen over naar een dansroutine.

Volgens de bookmakers kunnen kijkers deze gimmick met een serieuze boodschap nog zodanig gaan waarderen, dat ze nipt een finaleplek scoren. Of 5MIINUST en Puuluup de finale daadwerkelijk gaan behalen, is volgens ons nog geen zekerheid.

EBU – Sarah Louise Bennett

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Eesti Laul (@eesti_laul)

Israël | Eden Golan – Hurricane

Eden Golan voert ook geen wijzigingen door aan de vertolking van Hurricane. Het cirkelvormige object staat opnieuw op het podium. Ze wordt vergezeld door een aantal dansers.

EBU – Sarah Louise Bennett

Noorwegen | Gåte – Ulveham

Opnieuw een indrukwekkende repetitie van Noorwegen. Ook hier zien we geen wijzigingen. Er is rook op het podium en de staging oogt donker en mysterieus.

De act zit goed in elkaar en zal voldoende stemmen ontvangen. Noorwegen mag zich opmaken voor de finale van het Songfestival.

EBU – Sarah Louise Bennett

Nederland | Joost Klein – Europapa

Tijdens de eerste repetitie van Joost Klein zagen we dat hij zijn Europapa bracht in zijn bekende blauwe pak met puntschouders. Tijdens de repetitie van vandaag droeg hij dit pak opnieuw.

Bevriende content creators Appie Mussa en Stuntkabouter zien we ook terug. Eerstgenoemde opnieuw in een blauw kippenpak. Ook de dansers in trainingspakken en de visuals lijken onveranderd. Op het podium zien we vaak de kleuren blauw en geel, vermoedelijk een link naar de vlag van de Europese Unie.

In de video zien we het laatste gedeelte van het optreden. We zien het einde van het reguliere nummer en de outro, gericht aan zijn vader.

Ondanks dat Nederland daalt bij de bookmakers, komt een finaleplek niet in gevaar.

EBU – Sarah Louise Bennett

Advertentie