Malmö 2024

MALMO 2024

Dit was de 8e repetitiedag Songfestival 2024 Malmö

De speeltijd is definitief voorbij voor alle kandidaten. Nog maar een aantal dagen tot de eerste halve finale van het 68e Eurovisiesongfestival! Vandaag repeteerden de zes rechtstreeks geplaatste finalisten nogmaals op het Songfestivalpodium, waaronder de Britse popster Olly Alexander en de Noorse tweelingbroers die het thuisland Zweden vertegenwoordigen.

Songfestival.be brengt elke dag om 19.00 uur een overzichtsartikel met de laatste updates over de repetities.

Eerder deze week stonden de zes finalisten al op het podium in Malmö. We zagen een aantal foto’s én een TikTok-video met beelden van achter de schermen en een glimp van het optreden zelf.

In tegenstelling tot de eerste repetitieronde krijgen de kandidaten nu maar twintig minuten tijd. De kledij die we te zien krijgen betekent niet noodzakelijk de definitieve outfit te zijn.

De recap van de repetities vandaag vind je hier. Daarin krijgen we een kort stukje te zien van hoe de act in beeld zal gebracht worden. Verschillende omroepen brachten al eerder op de dag via sociale media bewegende beelden naar buiten.

Verenigd Konkrijk | Olly Alexander – Dizzy

Olly Alexander had zijn landgenoten beloofd dat hij het Verenigd Koninkrijk zou vertegenwoordigen in the gayest way possible (sic). De Britse zanger heeft alvast niet gelogen. Op de foto’s en filmpje eerder deze week zagen we al schaarsgeklede dansers, kussende mannen onder de douche en allerhande suggestieve bewegingen en mimieken.

In de snippet die vandaag vrijgegeven werd zien we opnieuw die, op z’n zachtst uitgedrukt, sensuele, homo-erotische sfeer. De Britten pakken ook uit met een aantal verrassende camerashots, die passen bij de titel van het lied. Een mooie optische illusie, die zomaar gepikt kan zijn uit het Huis Van Houdini in pretpark Bellewaerde.

Olly heeft al een internationale carrière en dat is te zien. De act ziet er strak uit en past perfect bij de attitude van de artiest en zijn lied. Vakwerk, al raden we de ouders van minderjarige kijkers toch aan om goed voorbereid te reageren op deze act in het bijzijn van hun kinderen om gênante, ongemakkelijk stille familiemomentjes te voorkomen.

EBU – Alma Bengtsson

Duitsland | ISAAK – Always on the Run 

Ook de Duitser Isaak mocht nog eens repeteren vandaag in Malmö. Op de beelden zien we weinig wijzigingen of spectaculaire nieuwtjes in vergelijking met zijn eerste repetitie. We zien opnieuw veel vuur en de zetel. Jammer dat de Duitsers al jaren het geld zo door de ramen gooien voor hun visuals en attributen, want ook nu zal dit hele gedoe tot niets leiden.

EBU – Alma Bengtsson

Zweden | Marcus & Martinus – Unforgettable

Wat kunnen we nog zeggen over Zweden? Eigenlijk zouden we dat land beter elk jaar weglaten uit ons repetitieoverzicht, want het organiserende land doet zo goed als elk jaar copy-paste van de nationale finale. Ook dit jaar heel weinig veranderingen; de afgeborstelde act uit Melodifestivalen wordt netjes overgenomen in Malmö.

EBU – Alma Bengtsson

Frankrijk| Slimane – Mon amour

De Fransen popelen om het dit jaar opnieuw goed te doen op het Songfestival, dat is een zekerheid. Rasartiest Slimane maakte eerder deze week al indruk tijdens zijn eerste repetitie met zijn ingetogen, doch pakkende act.

Vandaag kregen we wat meer te zien. Opnieuw de mooie, rustgevende strakke witte tinten in zijn kledij en visuals. We zien nu ook dat de zanger een stuk liggend van Mon amour ten berde zal brengen.

Slimane pakt uit met zijn vocale kwaliteiten door het truukje toe te passen dat hij eerder al liet zien in televisieshows en preparties; met een al dan niet acceptabele Franse arrogantie op een meter van zijn microfoon nog verstaanbaar gaan zingen. De kinderen van Slimane zullen zich alvast nooit overslapen. Als vaderlief ’s morgens vroeg ‘Réveillez-vous’ roept, davert het hele huis ongetwijfeld.

Op basis van wat we op de beelden kunnen afleiden, zien we ook hier weer vakwerk. Strakke act met de juiste accenten die passen bij de emoties van het lied.

 

EBU – Alma Bengtsson

Spanje| Nebulossa – Zorra

Ook de Spanjaarden zijn niet vies van een beetje homo-erotiek en sensualiteit op het Songfestivalpodium. Het Spaanse duo Nebulossa blijft in Malmö redelijk trouw aan de act uit Benidorm Fest. Het schavotje, de halfnaakte dansers met hun vrouwenlaarsjes en de al dan niet toonvaste noten van de zangeres, ze zijn allemaal present.

Net zoals bij het Verenigd Koninkrijk raden we ouders van minderjarige kinderen aan om zich goed voor te bereiden op dit spektakel.

EBU – Alma Bengtsson

Italië| Angelina Mango – La noia

De eerste repetitie van de Italiaanse Angelina Mango eerder deze week zag er nogal chaotisch uit. De zangeres leek op te gaan in de visuals, maar op de eerste beelden die we te zien krijgen van de repetitie vandaag, lijkt de Italiaanse delegatie dit ook opgemerkt te hebben.

De zangeres heeft een andere broek aangetrokken en de visuals lijken iets minder fel. Bij het ter perse gaan van dit artikel zijn enkel foto’s beschikbaar. Zodra er bewegende beelden gepubliceerd zijn, zullen we deze delen en zullen we ook duidelijker kunnen zien of de act bijgeschaafd is.

EBU – Alma Bengtsson

Advertentie