Malmö 2024

MALMO 2024ALGEMEENFP-NONNL-SIDE

Israël dient klacht in bij EBU voor boegeroep tijdens generale repetitie

De Israëlische openbare omroep KAN dient een klacht in over het boegeroep dat gisterenavond weerklonk tijdens de generale repetitie van de Israëlische zangeres Eden Golan. Dat meldt HLN.

Het Eurovisiesongfestival in Malmö komt de afgelopen dagen in een nieuwe fase: de omstreden deelname van Israël wordt nu écht werkelijkheid met het optreden van Eden Golan vanavond in de tweede halve finale. Gisterenavond vond een eerste generale repetitie plaats in Malmö en daar mocht publiek aanwezig zijn.

Rumoerig optreden

Er heerst al een tijdje grote ongemakkelijkheid binnen de Songfestivalgemeenschap over de omstreden deelname van Israël aan het liedjesfeest in Malmö. Gisteren mocht zangeres Eden Golan haar lied Hurricane brengen in de eerste generale repetitie van de tweede halve finale. De toeschouwers uitten duidelijk hun ongenoegen door de act uit Israël te overschaduwen met boegeroep en rumoer.

KAN vraagt EBU en SVT om in te grijpen

De Israëlische omroep KAN heeft Songfestivalorganisator EBU en gastomroep SVT verzocht om ervoor te zorgen dat het rumoer van gisterenavond niet meer herhaald wordt vanavond in liveshow.

Vanmiddag vond een laatste generale repetitie plaats die onze redactie live kon volgen vanuit het perscentrum in Malmö en de toeschouwers bleven vandaag wel stil. Het wordt afwachten wat het aanwezige publiek vanavond doet.

Advertentie