Malmö 2024

MALMO 2024MALMO 2024 INFO

Locaties festiviteiten Songfestival 2024 in Malmö bekend

Malmö, de gaststad van het Eurovisiesongfestival 2024, heeft het gordijn opgelicht over de details van de Songfestivalfestiviteiten die in de stad zullen doorgaan van 4 tot 11 mei. Naast de optredens in de Malmö Arena belooft de stad een scala aan activiteiten en culturele ervaringen voor zowel fans als inwoners.

Het kloppende hart van de festiviteiten zal het Eurovision Village zijn, gehuisvest in het Folkets Park. Dit stukje Malmö zal dienen als een ontmoetingsplaats voor Songfestivalfans, lokale bewoners en bezoekers van over de hele wereld. Behalve een hoofdpodium zullen er ook kleinere podia te vinden zijn.

Eurovision Street

Friisgatan (foto), een autovrije straat in Malmö, zal gedurende deze tijd worden omgedoopt tot Eurovision Street. Langs deze route, die zich uitstrekt van het Triangeln station tot aan het Eurovision Village, kunnen bezoekers optredens zien en allerlei lokale en internationale culinaire gerechten proeven.

Het epicentrum van het feestgedruis bevindt zich in het Malmö Live Congres- en Concertgebouw. Hier zullen belangrijke evenementen als de openingsceremonie plaatsvinden, de afsluitende Grand Final Party en alles daartussenin. De turquoise loper zal hier worden uitgerold, terwijl de EuroClub, ook in het congresgebouw, haar deuren opent voor degenen die graag feesten.

Verheugd

Karin Karlsson, Managing Director City Host Event, deelt haar opwinding over het vooruitzicht van het verwelkomen van honderdduizenden bezoekers in Malmö.

Wij in Malmö hopen honderdduizenden bezoekers te mogen verwelkomen in onze stad. We organiseren deze gezamenlijke viering samen. Nu is het tijd om onze creatieve en dappere stad te laten zien.

De Executive Producer van het festival in Malmö, Ebba Adielsson, laat het volgende optekenen.

We kijken enorm uit naar de Eurovisieweek in Malmö. Alle happenings in de stad vormen een perfecte aanvulling op het evenement in de arena.

Lokale culturele instellingen en onafhankelijken zullen samenwerken om een programma te presenteren. Volledige details van alle evenementen zullen in maart worden onthuld op de officiële website van Malmö en Eurovision.tv.

Advertentie