Malmö 2024

MALMO 2024

Malmö pakt uit met milieuvriendelijke postkaartjes voor Songfestival 2024

Het Songfestival blijft verrassen. Voor de nakende editie in Malmö werd het concept van de zogenaamde postkaartjes – de korte fragmenten vlak voor elk optreden – helemaal herzien. Vandaag maakt de Zweedse omroep SVT bekend wat we volgende week mogen verwachten.

Greta Thunberg, klimaatactiviste en dochter van ex-deelneemster Malena Ernman, zal het graag horen. Haar thuisland geeft het mooie voorbeeld om onze ecologische voetafdruk te verkleinen dankzij ‘groene’ postkaarten. In tegenstelling tot andere jaren zakten de verschillende delegaties immers niet af naar het organiserend land voor de opnames van hun introductiefilmpje. Dat gebeurde dit jaar in het land zelf van elke deelnemende artiest.

‘Dit jaar doen we het andersom. Het is toch leuker dat artiesten hun filmpje opnemen in hun thuisland. Uiteindelijk noemen we het ook postkaartjes. Bovendien sparen we op die manier geld uit en is dit een milieuvriendelijker alternatief.’
(Per Blankens, producer)

Selfie-modus 

Er werd aan de artiesten ook gevraagd om hun filmpje op te nemen met een smartphone in selfie-stand. Dat moet het allemaal een tikkeltje persoonlijker laten overkomen en speelt ook in op de trends van Instagram Stories, TikTok en andere sociale media.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door UMK (@uudenmusiikinkilpailu)

Lesje aardrijkskunde en geschiedenis

Niet alleen de artiest zelf komt aan bod in het introductiefilmpje. Voor wie zich al jaren afvraagt waar pakweg Azerbeidzjan ligt, voorziet de SVT een wereldkaart. Dat is niet het enige educatieve element dit jaar. In de postkaartjes maken we een zogenaamde trip down memory lane. Enkele legendarische deelnames van het desbetreffende land zullen eveneens getoond worden. We hebben al zo’n donkerbruin – of beter paars – vermoeden welke Belgische artiesten we mogen verwachten.

Advertentie