Malmö 2024

MALMO 2024MALMO 2024 INFO

Veiligheidsmaatregelen Songfestival: politie uit buurlanden en afweersysteem drones

Zweden breidt de veiligheidsmaatregelen tijdens het aankomende Eurovisiesongfestival uit. In Malmö zal de Zweedse politie ondersteund worden door collega’s uit buurlanden en heeft men een systeem bedacht om eventuele drones te weren.

De Zweedse omroep SVT meldt dat de politie-inspanning rond het Songfestival een van de grootste in de geschiedenis van Zweden zal zijn.

Ondersteuning uit buurlanden

Politieagenten uit Denemarken en Noorwegen zullen helpen de orde te handhaven en bescherming te bieden. Zij zullen de Malmö Arena, waar het Songfestival zal plaatsvinden, openbare evenementen en hotels bewaken. Tijdens verschillende demonstraties die worden verwacht zullen zij ook aanwezig zijn.

In totaliteit zullen duizenden agenten betrokken zijn. Het Zweedse leger kent ook een betrokkenheid, echter is nog onduidelijk op welke manier.

Ook zet de Zweedse politie een speciale technologie in die binnenkomende drones die voor een bedreiging kunnen zorgen zal tegenhouden.

‘Geen specifieke gerichte dreiging’

‘Natuurlijk kunnen drones het evenement verstoren. Er zal een no-fly zone worden ingesteld en met dit systeem kunnen we deze monitoren en naleving garanderen’, vertelt Zweedse politiechef Per Engström.

De politiechef vervolgt: ‘Ik wil niet dat mensen overdreven reageren op het nieuws en dat ze zich voorbereiden op alle mogelijke gebeurtenissen, of het nu gaat om demonstraties of aanvallen door internationale terreurgroepen. We zien momenteel geen specifieke gerichte dreiging, maar er is een dreiging tegen Zweden als land en als natie. Daar hoort uiteraard ook het Eurovisiesongfestival bij.’

Advertentie