Malmö 2024

MALMO 2024

Mustii en Joost Klein vertrokken naar Malmö voor Songfestival 2024

Eerder vandaag zijn de Belgische Songfestivalkandidaat Mustii en de Nederlandse kandidaat Joost Klein vertrokken naar Malmö, voor het Eurovisiesongfestival dat volgende week van start gaat. Beide deelnemers repeteren op dinsdag een eerste keer en staan ook allebei aan de start in de tweede halve finale.

Al moest de reis via de Deense hoofdstad Kopenhagen gaan, om daarna per trein de beroemde brug naar Malmö over te steken.

Toegezongen

Mustii werd in Zaventem opgewacht door een aantal fans, die zijn inzending Before the Party’s Over luidop zongen, daarbij zwaaiend met de Belgische vlag. De zanger werd er even emotioneel van. ‘Ik had niet verwacht dat er mensen zouden zijn om mij uit te wuiven’, vertelt hij bij RTBF. ‘Er is een gevoel van opwinding, een normale en gezonde stress, maar het is veel emotie, want wat ik daar beleef, is uniek!’

Aan VRT NWS zei hij pas ‘op het allerlaatste moment klaar te zullen zijn’. ‘We blijven hard werken, we gaan tot het uiterste.’ Hoewel de zanger zegt klaar te zijn om op het podium te staan, zegt hij ook dat er nog wat zaken moeten gebeuren wat betreft ‘de plaats, het licht en de compositie van de camera’s’. De repetities die voor de Belgische kandidaat dus morgenochtend beginnen, ‘zijn het belangrijkste’, voegt Mustii nog toe.

Op het podium hoopt Mustii een ‘mix van emoties en kwetsbaarheid‘ te brengen, maar ook ‘van kracht‘. Hij wil het contrast uit de videoclip overbrengen op het podium in Malmö.

(lees verder onder de tweets)

Opgewacht door fans

Joost droeg bij zijn vertrek op Schiphol zijn zonnebril en een zwarte variant van het blauwe kledingstuk uit de videoclip van zijn Europapa. Bij zijn aankomst in Kopenhagen zagen onze collega’s van Wiwibloggs hoe hij opgewacht werd door fans en zelfs op de foto ging.

Vooraleer hij vertrok in Amsterdam, liet hij aan de pers weten dat hij er ‘alles en niets van verwacht. Ik laat het hele avontuur op me af komen’. Joost grapte nog zich voorbereid te hebben door ‘te mediteren, heel veel airfryen, trainen, buikspieroefeningen, zwemmen en heel veel oefenen. Ik heb mijn lied al 15.000 keren gezongen.

Advertentie