Malmö 2024

MALMO 2024

Online reacties op finale Songfestival 2024

Zaterdagavond vond de finale van het Eurovisiesongfestival 2024 plaats. In het Zweedse Malmö won de Zwitserse kandidaat Nemo. Het nummer The Code kreeg de meeste punten. Online werd er tijdens de finale van de liedjeswedstrijd natuurlijk van alles gedeeld. Wij delen een aantal opmerkelijke beelden, tweets en memes.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Nemo zingt ‘I broke the code‘, maar te zien is dat die ook zijn trofee lijkt te breken.

Ook mooie beelden van de Zwitserse Songfestivalkandidaat samen met de Griekse Marina Satti. Nadat Nemo twaalf punten ontving van de Griekse jury, vierden ze dit samen.

Het Verenigd Koninkrijk haalde helaas geen punten vanuit de televotes. Reden voor een fan om de volgende tweet te plaatsen.

Runner-up Baby Lasagna krijgt steun op X: ‘You’re the legend.’

Ook Bambie Thug uit Ierland krijgt complimenten: ‘Bambie Thug heeft Ierland het beste resultaat in 27 jaar gegeven. Maar wat er meer toe doet zijn de barrières die hun gebroken hebben als de eerste open non-binaire artiest op het Songfestival, en de klasse die ze hebben getoond in het opstaan tegen pestkoppen.’

Advertentie