Malmö 2024

MALMO 2024

Oud-winnaars brengen ABBA eerbetoon tijdens finale Songfestival 2024

Drie oud-Songfestivalwinnaars brengen aankomende zaterdag tijdens de finale van het 68e Eurovisiesongfestival een tribute aan ABBA. De Zweedse groep won het festival vijftig jaar geleden met het nummer Waterloo. Zaterdag wordt dit jubileum gevierd.

Charlotte Perrelli, Carola en Conchita Würst brengen dit eerbetoon zaterdag tijdens de finale. Alle drie vieren ze dit jaar ook een eigen mijlpaal.

Charlotte Perrelli won 25 jaar geleden voor Zweden. Carola won in 1992 en haalde het festival voor de eerste keer naar Malmö. De overwinning van Oostenrijkse Conchita Würst is inmiddels tien jaar geleden.

‘Rolmodellen’

Charlotte, die donderdagavond ook twee gastoptredens verzorgde tijdens de tweede halve finale, reageert: ‘1974 was het jaar waarin ik werd geboren en ABBA het Songfestival won. Het zijn rolmodellen met wie ik ben opgegroeid, en het voelt heel fijn en belangrijk om deel uit te maken van hun eerbetoon tijdens het festival.’

‘Iedereen kent dit lied’

Per Blankens, een van de producenten van de liedjeswedstrijd dit jaar, licht de keuze voor het tribute aan Waterloo toe: ‘Nu komen we allemaal samen als eerbetoon aan een van de beroemdste liedjes van het Eurovisiesongfestival. Iedereen kent dit lied, wereldwijd.’

Loreen

De afgelopen dagen zagen we al verschillende oud-deelnemers deel uit maken van de shows. Onder andere Johnny Logan en Chanel kwamen al voorbij. Zaterdagavond zien we ook de winnares van vorig jaar, Loreen, op het podium.

Songfestivalwinnares Loreen treedt op tijdens finale Songfestival 2024

Advertentie