Malmö 2024

MALMO 2024ALGEMEENYOU’RE A VISION

Stylist Jody Van Geert: ‘Nederland zeer fashionable, België te sober’

Het Eurovisiesongfestival, het is en blijft dé jaarlijkse hoogmis van de Europese showbusiness. Alle critici ten spijt, de pure muziek, composities en perfect opgevoerde live performances zijn inderdaad al decennia lang niet (meer) de enige essentie van het liedjesfestival. Ook de glitter, glamour, opvallende outfits en allerhande attributen zijn niet weg te denken van het feestje.

Dit jaar in Malmö is het niet anders. We hebben de afgelopen dagen opnieuw vogels van diverse pluimage zien passeren op het grote Songfestivalpodium. Zoals elk jaar kunnen jullie weer stemmen op de outfit die jullie het merkwaardigst vonden via onze online verkiezing, de You’re A Vision Award.

Opvallendste outfit Songfestival: vrijdag opent stemming ‘You’re A Vision Award’

Onze redactie polste intussen even bij stylist Jody Van Geert, een echte professional in het Vlaamse medialandschap. Van Geert is de ontwerper van het iconische regenboogjurkje van K3 en is de vaste stijladviseur van onder meer Peter Van de Veire en Niels Destadsbader.

Hij verzorgde ook de kledij van Axel Hirsoux en Laura Tesoro op het Songfestival in respectievelijk 2014 en 2016. Een man met kennis van zaken en wij wilden graag zijn mening over een aantal plunjes van deze editie.

‘Finland mag rechtstreeks naar Kamping Kitsch deze zomer’

Als we de outfit van de Finse act Windows95man tonen aan Jody Van Geert, vraagt hij zich luidop af wat dit moet voorstellen. ‘Is dit een string, een jockstrap?’ De stylist ziet er de humor van in: ‘Het is gay met een lach, het valt zeker op, maar mooi vind ik het niet. Dit past veel beter op het zomers festival met al die foute kledij, Kamping Kitsch‘, besluit Van Geert.

EBU – Sarah Louise Bennett‘Word niet vrolijk van Kroatië’

Ook de kledingkeuze van de Kroatische topfavoriet Baby Lasagna bevalt de bekende stijladviseur niet echt. ‘Dit doet mij denken aan Les Misérables, een musical dus. Zo’n kledij past beter in die sfeer. Hier voel ik het niet echt, ik word er niet vrolijk van.’

EBU – Alma Bengtsson

‘Spaanse act doet me denken aan Madonna’

Jody Van Geert heeft een déjà-vu als hij de Spaanse look bekijkt. ‘Dit doet mij echt denken aan de act van Erotica van Madonna uit het jaar 1990. Geen slechte styling, maar is toch wel een kopietje van iets dat we al zagen’, klinkt het.

EBU – Sarah Louise Bennett

‘De steentjes ten spijt, maar België te sober’

Ook van de Belgische styling werd Jody Van Geert niet warm. ‘Dit was toch echt wel sober. Ik zag wel wat edelsteentjes, maar dat was echt niet voldoende. Het is niet omdat je wat steentjes gebruikt dat het per definitie mooi is. Mustii moest eigenlijk echt alles uit zijn liedje moeten halen, want deze kledingkeuze heeft hem zeker niet geholpen’, beoordeelt de stylist de Belgische act streng.

EBU – Sarah Louise Bennett

‘Nederland en Zwitserland uiterst fashionable’

De ontwerper van K3’s regenboogjurkje heeft wel veel lof veil voor de kledij van de Zwitserse Nemo én de Nederlander Joost Klein. ‘Zwitserland is leuk! Het heeft iets. Het is best een heftige keuze, maar het sluit perfect aan bij het modebeeld van vandaag. Het klopt als een bus’, vindt Van Geert.

EBU – Sarah Louise Bennett

‘Ook Nederland vind ik fashionable. Er gebeurt iets als je dat pak ziet. Heel leuk met die epauletten. Het doet mij een beetje denken aan de vibes van ontwerper Alexander McQueen. Dit is goed’, sluit Jody Van Geert af.

EBU – Sarah Louise Bennett

Advertentie