OGAE

OGAEALGEMEEN

‘OGAE Second Chance Contest’ deelnemers bekend

De OGAE Second Chance Contest is een jaarlijkse wedstrijd die al sinds 1987 georganiseerd wordt door de OGAE-verenigingen. Het is een meer visuele wedstrijd over het internet. Elk jaar kunnen fans kiezen uit nummers die hebben deelgenomen aan een nationale finale maar niet hebben gewonnen. Meestal wordt hiervoor de nummer twee voorgesteld. België en Nederland hebben geen nationale finale dus doen hier niet aan mee, wel kunnen ze stemmen.

Elke fan van het festival heeft dit evenement natuurlijk aangeduid in de kalender. Elke OGAE-vereniging wiens land een nationale finale had, kon een kandidaat naar voor schuiven. Dit jaar wordt het georganiseerd door OGAE Italië omdat vorige editie werd gewonnen door Annalisa met Il mondo prima di te. 

Geplaatst door OGAE Second Chance Contest 2019 op Woensdag 1 mei 2019

Waarom doen sommige landen niet mee?

Niet elk land doet hieraan mee en dit kan een paar redenen hebben. België en Nederland doen niet mee omdat zij intern hebben gekozen en niet via een nationale finale. Voor die reden zijn er nog een paar landen die niet in het lijstje staan. Andere landen, die wel een nationale finale hadden, Montenegro, Moldavië en Georgië bijvoorbeeld, hebben dan weer geen eigen OGAE-vereniging. Hieruit hebben de leden van OGAE Rest of the world gekozen voor een inzending uit de nationale finale van Moldavië en niet van Montenegro of Georgië. OGAE Wit-Rusland zal dit jaar ook niet deelnemen. Oekraïne neemt wel deel is het niet met MARUV, zij won de nationale finale en kan dus technisch gezien niet deelnemen. Nieuwe aanwinst dit jaar is Australië: dat land maakt zijn debuut in deze herkansingsronde omdat ze dit jaar voor de eerste keer via een nationale finale hebben geselecteerd. Eerder was het, zoals België en Nederland, gewoon gastjury.

Hoe wordt er gestemd?

Elke vereniging laat zijn leden stemmen door de klassieke manier te hanteren. Punten van twaalf tot één worden gegeven en je kan niet stemmen op je eigen land. De landen die geen gebruik maken van een nationale finale mogen wel stemmen als gastjury. Het stemmen gebeurt aan de hand van clips en video’s. Deze werden door OGAE Italië in volgende startvolgorde geplaatst en resultaten worden later bekend gemaakt.

 1. Kroatië – Lorena – Tower of Babylon
 2. Tsjechië – Barbora Mochowa – True Colours
 3. Hongarije – The Middletonz – Roses
 4. Letland – Edgars Kreilis – Cherry Absinthe
 5. Denemarken – Julie and Nina – League of Light
 6. Albanië – Mirud – Nënë
 7. Estland – Lumevärv feat. Inga – Milline päev
 8. Zweden – Anna Bergendahl – Ashes to Ashes
 9. Portugal – Surma – Pugna
 10. Moldavië – Maxim Zavidia – I Will Not Surrender
 11. Finland – Darude ft. Sebastian Rejman – Superman
 12. Noorwegen – Mørland – En livredd mann
 13. IJsland – Friðrik Ómar – Hvað ef ég get ekki elskað?
 14. Roemenië – Bella Santiago – Army of Love
 15. Oekrainë – Kazka – Apart
 16. Frankrijk – Seemone – Tous les deux
 17. Servië – Ivana Vladović & Wonder Strings – Moja bol
 18. Duitsland – Aly Ryan – Wear Your Love
 19. Verenigd Koninkrijk – Kerrie-Anne – Sweet Lies
 20. Australië – Electric Fields – 2000 and Whatever
 21. Spanje – María Villar – Muérdeme
 22. Italië – Il Volo – Musica che resta
 23. Slovenië – Ula Ložar – Fridays
 24. Litouwen – Monika Marija – Light On

Wil je graag meer informatie over OGAE België óf lid worden, dat kan door HIER te klikken.

Advertentie