Pre-parties

PRE-PARTIESTEL AVIV 2019

Eliot verovert harten in Spanje: bekijk alle optredens

De hoofdstad van Spanje stond dit weekend weer geheel in het teken van het Songfestival. Tweeëntwintig deelnemers waren aanwezig, samen met nog zestien genodigden uit het verleden van het festival. De derde editie van Eurovision PreParty ES Madrid was volledig uitverkocht maar werd door de Spaanse omroep, voor de eerste keer, live uitgezonden op televisie en op YouTube. Desondanks de goede organisatie liep toch niet alles op rolletjes voor iedereen. Hieronder het persoonlijk verslag van onze redacteur.

Als we alle optredens bekijken en beluisteren, horen we wel dat niet elke artiest het er vlekkeloos heeft vanaf gebracht. Dat kan een paar oorzaken hebben: het geluidssysteem werkte niet naar behoren, waar deze shows wel om bekend staan (alleen vreemd dat sommigen wel een uitstekende prestatie neerzetten met dezelfde geluidskwaliteit). En misschien houden sommigen zich in om energie en stem te sparen voor het festival zelf. Bekijk en beluister alle optredens hieronder en laat ons zeker weten wie jij denkt dat nog wat werk voor de boeg heeft.

Albanië – Jonida Maliqi – Ktheju tokës

Jonida kan, met haar outfit, zo door voor een Spaanse flamencodanseres. Goed gezongen zoals op alle andere pre-parties.

Armenië – Srbuk – Walking Out

De Armeense zangeres had een mindere dag zo blijkt. Heeft de Spaanse techniek haar de das omgedaan of heeft ze gewoon nog werk voor de boeg? De hoge noot in het nummer haalde ze, net als in Amsterdam, niet. Benieuwd of ze in Tel Aviv kan verrassen.

België – Eliot – Wake Up

Voor onze eigen Eliot was het de derde en laatste pre-party voor dit jaar. Waar hij in Amsterdam nog wat onzeker overkwam, is hij na Londen nu toch veel overtuigender op een podium. Het publiek zong mee en Eliot genoot. Is er nog werk voor Tel Aviv? Zeker en vast: vocaal moet het nog wat met meer zekerheid (zeker in het begin van het nummer) en veel zal afhangen van de act die hij gaat brengen. De ervaring kan hij nu meenemen en nu is het werken naar 14 mei.

Denemarken – Leonora – Love is Forever

Leonora heeft echt nog wel wat werk aan haar vocale capaciteiten. Het publiek zingt het nummer helemaal mee, nu Leonora nog.

Duitsland – S!sters – Sister

De meisjes hebben duidelijk aan hun samenzang gewerkt, dat is te horen. Dit kan toch wel eens echt een kanshebber zijn voor die laatste plaats in de finale.

Estland – Victor Crone – Storm

In Londen bracht Victor het er best goed vanaf voor een eerste keer bij het grote publiek. Madrid is een tegenvaller, vocaal is dit echt ondermaats en daar is dus werk aan.

Finland – Darude ft. Sebastian Rejman – Look Away

Sebastian had ook niet de beste avond lijkt het wel. Het doet soms pijn aan de oren. Darude? Ja die staat erachter, gewoon te staan. Gaat dit hetzelfde doen als Polen vorig jaar? Wel leuk is dat Darude Sandstorm nog eens loslaat in Madrid.

Georgië – Oto Nemsadze – Sul tsin iare

Oto is misschien wel de beste mannelijke solist die het festival dit jaar kent. Vocaal niets op aan te merken, het is alleen het nummer waar je van moet houden.

Griekenland – Katerine Duska – Better Love

In Amsterdam stelde Katerine veel fans teleur met haar prestatie. Toen was ze namelijk best wel ziek. Londen liet ze liggen en in Madrid is ze er weer bij, en hoe. Het was misschien wel het beste optreden van de avond. Het is duidelijk te merken dat hier hard gewerkt wordt om een mooi resultaat voor Griekenland binnen te halen.

IJsland – Hatari – Hatrið mun sigra

In Amsterdam waren enkel de twee zangers aanwezig maar Madrid wordt getrakteerd op de hele beleving. De acts zoals in de nationale finale kon de Spanjaarden wel bekoren, zeker wanneer Matthias het laatste stuk in het Spaans scandeert.

Israël – Kobi Marimi – Home

Kobi presteert het eigenlijk om als enige zijn nummer te brengen zonder valse noten of problemen. Live staat dit nummer er zeker, alleen is de vraag of het stand zal houden op 18 mei.

Kroatië – Roko – The Dream

Roko zagen we niet in Amsterdam en Londen en geeft z’n eerste optreden voor het Spaanse publiek. Het nummer werd geschreven door Jacques Houdek en die ging in 2017 ook onverwachts naar de finale, dus wachten wat deze jongen gaat doen in Tel Aviv.

Litouwen – Jurij Veklenko – Run With the Lions

Net zoals bij de vorige twee optredens, ging ook dit gewoon goed.

Moldavië – Anna Odobescu – Stay

Sterke zangeres met een gedateerd nummer. Dat is de beste manier om dit te omschrijven. Ze zingt het perfect, maar drie minuten duren lang bij dit nummer.

Montenegro – D mol – Heaven

Hier in Madrid waren er slechts drie van de zes leden aanwezig. Met zes gezongen klonk het in Amsterdam al niet zo zuiver maar deze drie spannen de kroon. Dit was gewoon echt niet goed.

Noorwegen – KEiiNO – Spirit in the Sky

Tom, Alexandra en Fred doen dit jaar elke pre-party. De meeste artiesten doen er twee tot drie maar zij doen ze alle vijf. Het publiek vindt het allemaal prima en zingt mee uit volle borst.

Polen – Tulia – Fire of Love (Pali się)

De vier meisjes uit Polen brengen in Amsterdam, Londen én Madrid exact dezelfde versie van hun nummer. Krijgen we nog iets anders te zien in Tel Aviv?

Roemenië – Ester Peony – On a Sunday

De zangeres zeult haar gitarist overal mee naartoe en eigenlijk steelt hij nog de show ook. De rare bewegingen van de zangeres brengen het nummer niet veel goeds en het publiek stond er dan ook bij… en keek ernaar.

San Marino – Serhat – Say Na Na Na

Dit optreden is kort samen te vatten: als wij half zo veel plezier zouden hebben als Serhat op het podium dan zou het misschien werken. De werkelijkheid is echter dat dit echt niet ok is. Charme heeft de zanger genoeg, maar of die hem in de finale zullen brengen?

Spanje – Miki – La venda

Een thuismatch voor Miki die de show mag sluiten. Het is duidelijk dat de Spaanse omroep klaar is voor een overwinning en dat ze er alles aan gaan doen om dit waar te maken. Of Miki deze verwachtingen kan inlossen weten we binnenkort, al zal het vocaal dan nog wel ietsje beter moeten. Desalniettemin lijkt hij wel verzekerd van een zomerhit.

Tsjechië – Lake Malawi – Friend of a Friend

Dat ze zichzelf niet altijd serieus nemen, zien we wel terug in hun interviews. Op het podium valt echter niets aan te merken. De jongens maken er telkens een feestje van.

Verenigd Koninkrijk – Michael Rice – Bigger Than Us

Is hij nog ziek of is het de techniek? Buiten het feit dat het rijmt, was dat de vraag van iedereen in Madrid. Vocaal kan deze jongen wel beter en was dit dan ook het minste van de voorbije optredens.

Advertentie