Pre-parties

PRE-PARTIES

‘Eurovision in Concert 2020’ afgelast

Eurovision in Concert, het jaarlijkse festival voor het feitelijke Songfestival, gaat dit jaar niet door. Dat schrijft de Nederlandse website Nu.nl. Songfestivalcommentator en Eurovision in Concert-presentator Cornald Maas bevestigt het nieuws. De organisatie denkt na over alternatieve opties.

In Nederland werden vandaag nieuwe maatregelen ingevoerd om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een daarvan is een evenementenverbod, dat geldt tot en met 6 april. Eurovision in Concert 2020 stond gepland voor 4 april, en kan daarom niet doorgaan.

Eurovision in Concert is al jarenlang de grootste preparty voor het Songfestival, met de ruime meerderheid van alle deelnemers die naar Amsterdam afzakken. Ook dit jaar hadden al verschillende artiesten toegezegd, waaronder ook Hooverphonic en Jeangu Macrooy. Gelijkaardige concerten in Madrid en Riga werden ook al afgelast.

In een mededeling laat de organisatie van EiC weten na te denken over andere opties. Iedereen die kaartjes had gekocht, zal binnenkort worden gecontacteerd.

Advertentie