flagBelgië

Gustaph begint zijn optreden bovenaan een grote trap op het podium. Hij daalt daar van af en vergezelt dan zijn drie backings Chantal, Monique en Sandrine voor de rest van de song. Vocaal is het lied zoals verwacht foutloos van de vier vocalisten, en ook de choreografie van danseres PussCee West is effectief. Qua camerawerk zit alles bijna goed, al kunnen sommige shots nog wat strakker. Als enig puntje van verbetering bemerken we dat Gustaph wat meer kan lachen tijdens het optreden om nog beter verbinding te maken met het publiek, dat overigens nu al bij de generale repetitie enthousiast is en de Belgische inzending trakteert op het luidste applaus van de avond tot hiertoe.

We kunnen bevestigen vanuit de VRT dat Gustaph tijdens deze generale repetitie de uiteindelijke outfit draagt die hij ook morgen zal dragen tijdens de feitelijke liveshow. Het gaat om een roze creatie van Walter Van Beirendonck. Grote verschillen met eerdere outfits merken we niet, maar de outfit is zeker enorm stijlvol en toepasselijk.

Ook in de perszaal wordt het optreden zeer goed ontvangen met veel applaus, zowel tijdens als na het optreden. De Belgische kaarten hebben in jaren niet meer zo goed gelegen, maar laten we het vel van de beer vooralsnog niet in de uitverkoop plaatsen.

Advertentie